Vaikinų turnyro C grupės pirmajame susitikime lietuviai Mantas Donėla ir Karolis Palubinskas 2-0 (21:18, 21:19) įveikė slovėnus Dino Vinkovičių ir Roką Bračko. Verta pažymėti, kad R. Bračko su kitu partneriu praėjusiais metais tapo Europos U20 čempionu.

Antrosiose rungtynėse Lietuvos paplūdimio tinklininkai 0-2 (10:21, 26:28) nusileido antrąją pergalę pasiekusiems latviams Kristianiui Fokerotsui ir Arturui Rinkevicsui.

Grupės etapą mūsiškiai baigs penktadienį, kai susitiks su Nyderlandų atstovais Koenu Herreboutu ir Keesu de Hooghu.

Merginų D grupės starte lietuvės Ariana Rudkovskaja ir Skalvė Križanauskaitė 2-0 (21:11, 21:8) nepaliko vilčių turkėms Yasam Terzi ir Sanem Bas. Penktadienį mūsiškių lauks dar dvi akistatos su Izraelio ir Serbijos komandomis.

F grupėje antroji Lietuvos merginų pora, jaunosios Šiaulių sporto gimnazijos paplūdimio tinklininkės Kotryna Čyvaite ir Vakarė Siličytė 0-2 (5:21, 7:21) nusileido ukrainietėms Angelinai Chmil bei Tetianai Lazarenko. Atsitiesti lietuvės mėgins penktadienį akistatose su norvegėmis ir suomėmis.

Europos jaunimo čempionato pagrindinėse varžybose dalyvauja po 32 vaikinų ir merginų komandas.

Ariana Rudkovskaja ir Skalvė Križanauskaitė, Kotryna Čyvaite ir Vakarė Siličytė
Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją