Po trijų atkaklių setų serbai pirmavo 2:1, tačiau ketvirtajame Earvino Nhapetho vedami prancūzai pademonstravo nepriekaištingą žaidimą ir išlygino bendrą rezultatą. Visgi lemiamame, penktajame, sete buvo pažadintas serbų „žvėris“. Aleksandras Atanasijevičius buvo nesulaikomas tiek puolime, tiek gynyboje ir lemiamą setą serbai laimėjo 15:7, taip palikdami čempionato šeimininkams galimybę kautis tik dėl bronzos medalių.

Iš viso E. Ngapethas pelnė 29 taškus, o A. Atanasijevičius - 27.

Tuo metu Liublianoje (Slovėnija) vykusiame kitame pusfinalyje šeimininkai pradžiugino beveik 12 tūkst. sirgalių ir antrą kartą istorijoje žengė į Europos pirmenybių finalą. Slovėnai 3:1 (25:23, 24:26, 25:22, 25:23) palaužė pasaulio čempionus Lenkijos tinklininkus.

Pirmame sete į priekį išsiveržė lenkai, bet slovėnai pelnė 4 taškus iš eilės ir persvėrė seto rezultatą savo naudai. Antrojo seto pabaigoje sėkmė lydėjo lenkus, kurie išlygino rezultatą. Trečiajame kėlinyje iniciatyvos ėmėsi slovėnų kapitonas Tine Urnautas, kuris padėjo slovėnams vėl susigrąžinti iniciatyvą, o po dramatiško ketvirtojo seto slovėnai puolė švęsti pergalę.

T. Urnautas nugalėtojams iš viso pelnė 18 taškų, o Lenkijos komandoje 22 taškais pasižymėjo Wilfredo Leonas.

Ketvirtfinalyje lenkai 3:0 nugalėjo vokiečius, slovėnai 3:1 pranoko rusus, prancūzai 3:0 - italus, o serbai tik po atkaklios kovos 3-2 įrodė pranašumą prieš ukrainiečius.

Serbijos rinktinė Europos čempionato finale žais ketvirtą kartą. 2001 ir 2011 metais serbai tapo čempionais, o 1997 metais - vicečempionais. Slovėnai 2015 metų čempionato finale pralaimėjo prancūzams.

Mažasis finalas vyks šeštadienį, o didysis - sekmadienį.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)