Šį kartą jo metu nuspręsta, kad net 4 Europos čempionatai vyks Lietuvoje. Lietuvos biliardo federacijai jau kitų metų birželį patikėta surengti Europos komandų, Europos moterų, Europos „Masters“ ir Europos „6-RED“ snukerio čempionatus.

Prahoje vykusiame Europos čempionate vyrų kategorijoje Lietuvai atstovavo šiais metais Lietuvos čempiono vardą pelnęs Vilius Schulte, Simonas Dragūnas, Tomas Puodžiūnas ir Sergejus Korolkovas, o „Masters“ kategorijoje pasirodė Mindaugas Maisiejus ir Andrejus Maksimovas. Lietuvos rinktinė buvo formuojama iš aukščiausias pozicijas sezono metu reitinge užimančių licencijuotų snukerio žaidėjų.

Nors prizinių vietų Lietuva nepasiekė, tačiau čempionato metu gerai pasirodęs V. Schulte laimėjo keturis susitikimus ir surinko penkias pusšimtes serijas. Gerą rezultatyvumą demonstravo ir S. Dragūnas, nugalėjęs dviejuose susitikimuose bei porą freimų baigęs su pusšimtį viršijančiomis serijomis.

Neblogai turnyro metu, tik jau kitoje – „Masters“ kategorijoje - pasirodė ir antras Lietuvos reitingo sportininkas M. Maisiejus, laimėjęs tris susitikimus. Gerą pasiruošimą pademonstravęs sportininkas konkurencingą žaidimą išlaikė viso čempionato metu.

Įtemptas žaidimas užsimezgė dukart Lietuvos čempiono Tomo Puodžiūno ir sportininko iš Austrijos Andreaso Plonerio susitikime. Po užtikrinto austro starto, T. Puodžūnas atsitiesė ir išlygino rezultatą 2:2, tačiau, nesugebėjęs išsiveržti į priekį, pralaimėjo. Vėliau šį susitikimą T. Puodžūnas įvardino kaip vieną įsimintiniausių čempionato metu.

2015 metų Europos snukerio čempionato nugalėtoju tapo Didžiosios Britanijos žaidėjas Michaelas Wildas, finalo kovoje rezultatu 7:4 nugalėjęs tautietį Jamie Rhysą Clarke'ą. Laimėtojas apdovanotas dvejų metų kelialapiu į snukerio profesionalų lygą.

Lietuvos biliardo federacija jau prieš metus buvo pakviesta deryboms dėl ateities Europos čempionatų organizavimo, tačiau tik šių metų birželio 11 d. visuotiniame EBSA suvažiavime buvo priimtas sprendimas Lietuvai suteikti teisę organizuoti ne vieną, o net keturis Europos čempionatus.

„Mes labai džiaugiamės tokiu sprendimu ir mums parodytu pasitikėjimu“, – sakė Lietuvos biliardo federacijos prezidentas T. Puodžiūnas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)