Pilotai taškus gauna už įveiktos distancijos ilgį ir pasiektą greitį, vykdant pratimą. Jei pilotas nepasiekia finišo, jam skaičiuojami taškai tik už nuskristą distanciją.

15 m klasėje po 1000 taškų surinko Denis'as Guerinas iš Prancūzijos ir Andreasas Lutzas iš Austrijos. Trečias buvo dar vienas Prancūzijos atstovas – Christophe'as Ruchas.

Bendroje įskaitoje po dviejų pratimų lyderiu išliko lenkas Wojcikas Lukaszas, o antrojo pratimo nugalėtojai užėmė atitinkamai antrą (D. Guerinas) ir trečiąją (A. Lutzas) vietas.

18 m klasėje pirmą vietą antrame pratime užėmė ir bendroje įskaitoje pirmauja Danijos atstovas Peteris Eriksenas. Antra vieta pratime atiteko Karoliui Staryszakui iš Lenkijos. Pastarasis antrą poziciją užima ir bendroje įskaitoje.

Italas Ricardo Brigliadori antrame pratime buvo trečias.

Antro pratimo lyderiai P. Eriksenas ir K. Staryszakas pirmauja ir bendroje įskaitoje. Trečias yra lenkas Zbignewas Nieradka.

Atviroje klasėje antrą pratimą laimėjo Vokietijos atstovas Frankas Markus, Peteris Harvey iš Didžiosios Britanijos buvo antras, trečią vietą užėmė Januszas Centka iš Lenkijos.

Bendroje įskaitoje po dviejų pratimų pirmauja prancūzai Sylvainas Gerbaud (pirma vieta) ir Killianas Walbrou (antra vieta). Trečioje vietoje yra Vokietijos atstovas Bruno Gantenbrinkas.

Pirmieji pratimai rodo, kad Prancūzijos ir Lenkijos atstovai rimtai nusiteikę kovoti dėl pačių aukščiausių apdovanojimų. Ypač ryškus prancūzų pranašumas 15 m ir atviroje sklandytuvų klasėse.

Lietuviai antrame pratime pasirodė taip pat neblogai. Atviroje klasėje Gintaras Drevinskas pasiekė ketvirtą rezultatą ir bendroje įskaitoje iš devintos vietos pakilo į penktą.

Lietuvos sklandymo federacijos prezidentas Vytautas Sabeckis naujienų portalui kvitrina.com teigė, jog būtent iš G. Drevinsko tikisi gero pasirodymo ir aukštų rezultatų.

Prezidentas viliasi, kad ir patyręs pilotas Gintautas Zubė, kuriam pirmas pratimas buvo nesėkmingas, susikaups ir kituose pratimuose sklandys neblogiau nei antrame, kuriame užėmė aukštą šeštą vietą. Kiti Lietuvai atstovaujantys sklandytojai užima vietas antrame dešimtuke.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją