„Vau, tai bent savaitė...buvo labai smagu keliauti ir dalyvauti varžybose Monake ir Barselonoje! Džiaugiuosi, kad galėjau garsinti Lietuvos vardą varžybose „Mare Nostrum“. Tikrai nesitikėjau pagerinti du Europos rekordus!“, - savo įspūdžiais po įspūdingos savaitės socialiniame tinkle „Facebook“ dalijosi geriausia Lietuvos plaukikė.

Po varžybų, kuriose iškovojo 4 aukso medalius ir pagerino 2 Europos rekordus, R. Meilutytė pakilo į pirmą vietą šių metų pasaulio reitinge.

Iki šiol pasaulio reitinge pirmavo danė Rikke Pedersen.

Monake 16-metė Lietuvos plaukikė laimėjo 50 metrų plaukimo finalą, o pusfinalio plaukime pagerino Lietuvos rekordą (30.11). R. Meilutytė apgynė nugalėtojos titulą ir 100 metrų nuotolyje krūtine. Ji finale sugaišo 1:05.20 ir pagerino pačiai priklausiusį Europos rekordą. Pasaulio rekordas priklauso amerikietei Jessicai Hardy (1:04.45 min.).

Įspūdingus rezultatus lietuvė pademonstravo ir Barselonoje. Ji triumfavo moterų 50 metrų plaukimo krūtine varžybose, distanciją įveikusi per 29.96, ir pagerino Europos rekordą, kuris iki tol priklausė rusei Julijai Jefimovai (30.09). Iki naujojo pasaulio rekordo R. Meilutytei pritrūko mažiau nei 0,2 sek. - geriausias planetos rezultatas (29,8 sek.) priklauso JAV atstovei Jessicai Hardy.

100 metrų plaukimo krūtine rungtyje R. Meilutytė finale taip pat buvo pirma, užtrukusi 1:05.21.
Jonathanas Ruddas ir Rūta Meilutytė

Po puikių pergalių plaukikės treneris Jonas Ruddas sakė, kad rezultatai akivaizdžiai parodo, kad šiuo metu 100 metrų plaukimo krūtine rungtyje geriausiai Lietuvos plaukikei nėra lygių.

„Rūtos persvara plaukiant 100 metrų krūtine yra milžiniška, siekianti visą sekundę“.

Dabar R. Meilutytė grįš treniruotis į Didžiąją Britaniją.

„Grįžtu į Jungtinę Karalystę sunkioms treniruotėms. Ačiū visiems už sveikinimus ir palaikymą! Liko tik šešios savaitės ir aš grįšiu atgal į Barseloną dalyvauti pasaulio plaukimo čempionate!“, - visiems už palaikymą dėkojo bei savo planus pusiau angliškai, pusiau lietuviškai rašydama atskleidė sportininkė.

Iki svarbiausio metų starto – pasaulio čempionato, kuris vyks liepos 19 - rugpjūčio 4 dienomis Barselonoje – R. Meilutytė dar planuoja dalyvauti Europos jaunimo plaukimo čempionate Poznanėje (Lenkija).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (196)