Penktame ture pirmą tašką iškovojo Gintaro Savukyno treniruojami Zaporožės „Motor“ rankininkai. Ukrainos čempionai svečiuose sužaidė lygiosiomis 26:26 su portugalų „Aquas Santas“ klubu.

„Motor“ gretose rungtyniaujantis Jonas Truchanovičius pelnė įvartį.

Šiose rungtynėse buvo ir daugiau lietuviškų akcentų. Susitikimui teisėjavo lietuviai Tomas Barysas ir Povilas Petrušis.

„Džiugina sunkiai pasiektas pirmas taškas Europos lygoje. Rungtynės vyko taškas į tašką nuo pradžios iki pabaigos. Nė vienai komandai nepavyko įgyti didesnės negu dviejų įvarčių persvaros, o lygus rezultatas buvo net 17 kartų. Šįkart mūsų jaunai komandai pavyko kautis su varžovais visas rungtynes, iškovojome tašką svečių aikštėje, – komentavo G. Savukynas. – Po sunkios kelio traumos įsibėgėjantis J. Truchanovičius rungtyniauja vis daugiau ir šiose rungtynėse žaidė ilgiausiai šį sezoną – apie pusantro kėlinio. Jis labai daug prisideda prie mūsų gynybos cementavimo. Tikimės, kad po Naujų metų Jonas jau žais visu pajėgumu.“

„Motor“ rankininkai D grupėje kartu su „Aquas Santas“ dalijasi 5-6-ą vietas. Nuo 4-os pozicijos, kuri garantuoja kelialapį į atkrintamąsias varžybas, Ukrainos klubą skiria 3 taškai.

„Nuo pat sezono pradžios buvo aišku, kad nesame tarp grupės favoritų ir kad reikės kabintis už ketvirtos vietos. Po praėjusio sezono netekome beveik visų lyderių, rungtyniavusių Čempionų lygoje. Su dabartine mūsų sudėtimi bei galimybėmis sunku kovoti su garsiais Europos klubais, – teigė su „Motor“ klubu Vokietijoje apsistojęs G. Savukynas. – Labai daug lems kito turo rungtynės, kur Portugalijos atstovus priimsime namuose. Bus labai sunku iškovoti kelialapį į atkrintamąsias, bet sieksime pergalės visose rungtynėse. Tikimės rinkti taškus ir išlikti kovoje iki pat grupių turnyro pabaigos.“

Vienas B grupės lyderių „Pays d‘Aix Universitete“ klubas su Gerdu Babarsku patyrė apmaudų pralaimėjimą namuose. Prancūzijos čempionato prizininkai 34:36 pralaimėjo švedų „Ystads IF“ ekipai. G. Babarskas įvarčių nepelnė. „Aix“ ir „Ystads IF“ turi po 6 taškus ir grupėje dalijasi 2-3-ią vietas.

„Rungtynės vyko labai banguotai. Pradžioje atsilikome nuo varžovų keliais įvarčiais. Antroje kėlinio pusėje pradėjome labai gerai žaisti ir persvėrėme rezultatą savo naudai penkiais įvarčiais. Bet tragiškai pradėjome antrą kėlinį ir pralaimėjome atkarpą net 1:7. Tai leido varžovams atitolti nuo mūsų ir kontroliuoti rungtynes. Iki susitikimo pabaigos taip ir neradome priešnuodžių jų žaidimui bei nesugebėjome jų perlaužti, – sakė G. Babarskas. – Turnyrinė situacija grupėje yra įtempta. Daug komandų yra arti viena kitos. Dar liko daug rungtynių ir dėl patekimo į atkrintamąsias reiks kovoti su visais. Bus labai įtempta antra sezono pusė.“

Po savaitės vyksiančiame kitame ture „Aix“ susitiks su B grupės autsaideriu ispanų „Benidorm“ klubu, kuriam dėl traumos negali padėti Rolandas Bernatonis.

„Benidorm“ namuose 32:38 pralaimėjo grupės lyderiui „Flensburg-Handewitt“ klubui. 2 taškus turintis „Benidorm“ yra paskutinėje 6-oje vietoje.

Kelio traumą besigydantis R. Bernatonis į aikštelę turėtų grįžti kitų metų sausio mėnesį.

Pirmą tašką turnyre iškovojo be traumuoto Karolio Antanavičiaus rungtyniaujanti Hardo „Alpla“ komanda. Austrijos vicečempionai susitikimą namuose su vengrų „Balatonfuredi“ baigė lygiosiomis 30:30. Šios komandos turi po tašką ir C grupėje dalijasi 5-6-ą vietas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją