Pirmą kartą Lietuvoje vykusių tokio lygios varžybų, kurias Lietuvos pulo federacija organizavo kartu su Europos biliardo taryba (EBC), finale lenkai 9:6 įveikė Lietuvos-3 ekipą – Gintarę Aleknaitę, Roką Grikšelį bei Daumantą Dieninį.

Finalo pradžia buvo labai kovinga ir permaininga. Pirmaudama 3:2 Lenkijos ekipa paprašė pertraukėlės, po kurios spurtavo 6:0 ir padidino savo pranašumą iki 8:2. Lietuvos komanda sugebėjo atsitiesti ir sumažinti atsilikimą iki 6:8, tačiau pergalingą tašką iškovojo svečiai.

Mažajame finale dėl trečiosios vietos Lietuvos-1 komanda (Tatjana Vaitkienė, Domas Mineikis ir Mindaugas Šalkauskas) 7:2 nugalėjo Lietuvos-4 ekipą (Neringą Rimšelienę, Kasparą Rimšelį ir Pijų Labutį).

„Šios varžybos labai specifinės, nes nieko panašaus Lietuvoje iki šiol dar nebuvo vykę. Visų pirma pulas yra individualus sportas, o šį kartą jis buvo žaidžiamas komandiniame formate. Tai visiškai pakeitė mums įprastą pulo varžybų tempą ir sulygino komandas pagal pajėgumą. Džiugu kad Lietuvos sportininkai parodė ką moka - pirmą varžybų dieną buvo įveikta varžybų favoritė Lenkijos pirmoji komanda.

Labai džiaugiuosi kad Lietuvos pulo federacijai pavyksta įgyvendinti suplanuotas naujoves, o svarbiausia plėsti tarptautinį bendradarbiavimą. Pavyzdžiui pirmą kartą Lietuvoje apsilankė Slovakijos pulo žaidėjai ir labai garsi bei tituluota Lenkijos pulo žaidėja Oliwia Czuprinska. Visa tai sunkiai būtų įmanoma jei neturėtume gerų santykių su Lenkijos biliardo federacija. Taip pat džiaugiuosi, kad bendras Lietuvos pulo žaidėjų lygis kasmet auga“, - turnyru džiaugėsi šalies pulo federacijos prezidentas Tomas Brikmanis.

Prezidentas taip pat pasidžiaugė, kad iš devynių varžybose startavusių komandų net trims Lietuvos ekipoms pavyko patekti į pusfinalį, o už atkrintamųjų varžybų borto liko pajėgi Lenkijos-2 komanda, kurio pagrindą sudarė šios šalies jaunimo rinktinės nariai.

Beje, turnyro metų Lietuvos-3 komanda net du kartus – grupės varžybose ir pusfinalyje – vienodu rezultatu 8:7 įveikė Lietuvos pagrindinę ekipą.

Dešimtukės (pool-10) varžybose dalyvavo devynios komandos iš Slovakijos, Lenkijos, Latvijos ir Lietuvos. Komandą sudarė du vyrai ir mergina bei buvo žaidžiama pagal taisykles – „po vieną mušimą kiekvienam“.

Pasak organizatorių, labai nuvylė Rusijos, Ukrainos ir Baltarusijos ekipos, kurios buvo patvirtinusios savo dalyvavimą turnyre, tačiau jame taip ir nepasirodė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją