„Nors tai ir aukšto rango čempionatas, vienos pagrindinių varžybų, tai nėra tos sezono varžybos, kuriose jie turi rodyti maksimalias savo galimybes. Jų tikslas – finalas Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse, o Londone yra tik galimybė pasižiūrėti, kaip visa tai atrodo, kaip vyksta pasirengimo planas“, – sako G. Bartkus.

Jis svarsto, kad visų valstybių stipriausi atstovai, kurie jau užsitikrino kelialapius į olimpines žaidynes, neplauks atiduodami visas jėgas. Anot G. Bartkaus, Londono čempionatas vis dėlto yra puiki galimybė likusiems sportininkams, kurie kelialapio į olimpines žaidynes iškovoti dar nespėjo.

Mindaugas Sadauskas, Deividas Margevičius, Povilas Strazdas, Andrius Šidlauskas, Tadas Duškinas – tai vaikinai, kurie tikrai gali nustebinti ir užsitikrinti kelialapį į olimpines žaidynes. Tikimės, kad šiais metais gali nustebinti Amerikoje studijuojanti Ugnė Mažutaitytė, plaukianti nugara. Jos rezultatai per metus stipriai pagerėjo. Visko gali būti“, – tvirtina G. Bartkus.

Jis priduria, kad tiems, kurie dar nepasiekė reikiamo rezultato, yra pats laikas pademonstruoti maksimalias savo galimybes, nes po šio čempionato, iškovoję kelialapį, jie dar spėtų šiek tiek pagerinti savo rezultatus iki Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių.

Londone startuos 12 Lietuvos plaukikų. Visi jie yra įvykdę olimpinius A arba B normatyvus.

„Šis skaičius nemažas, bet patekimą į olimpines žaidynes garantuoja tik A normatyvo įvykdymas, todėl turime keturis mūsų lyderius: R. Meilutytę, G. Titenį, D. Rapšį ir S. Bilį. Likusieji startuoja siekdami įvykdyti A normatyvą, pasiekti kuo geresnių rezultatų“, – sako G. Bartkus.

Pirmadienį Londone prasidėjusį Europos plaukimo čempionatą, kuris truks iki gegužės 22 d., transliuos LRT KULTŪRA ir portalas LRT.lt.