M. Sadauskas startavo 100 m plaukimo laisvu stiliumi finale. 25-erių kaunietis distanciją nuplaukė per 47,51 sek. ir finišavo septintas, nors įpusėjus nuotoliui dar laikėsi penktoje vietoje.

Auksą laimėjo italas Marco Orsi (46,05 sek.), sidabras atiteko belgui Peteriui Timmersui (46,61 sek.), bronza tenkinosi lenkas Sebastianas Szczepanskis (46,87 sek.).

Pakeliui į finalą M. Sadauskas šeštadienį atrankos varžybose pasiekė naują Lietuvos rekordą – 47,18 sek. – ir buvo greičiausias tarp 60 dalyvių. Pusfinalyje tempą kiek sumažinęs (47,50 sek.) lietuvis užėmė septintą vietą.

Čempionatas M. Sadauskui tuo nesibaigė: kartu su komandos draugais jis dalyvavo kompleksinio plaukimo estafetėse 4x50 m.

Lietuvos kvartetas – Danas Rapšys,
Giedrius Titenis,
Deividas Margevičius ir M. Sadauskas – užėmė šeštą vietą ir 0,42 sek. pagerino Lietuvos rekordą – 1 min. 33,93 sek.

Antras į baseiną šokęs G. Titenis buvo stumtelėjęs lietuvius net į ketvirtą vietą, bet jos iki pabaigos išlaikyti nepavyko.

Europos čempionais tapo italai (1:31,71), jiems įkandin finišavo Rusijos (1:32,17) ir Baltarusijos (1:33,21) kvartetai.

Lietuvius dar aplenkė vokiečiai ir vengrai, o už nugaros liko turkai ir estai.

Atrankos varžybose lietuviai buvo septinti (1 min. 34,93 sek.).

Primename, kad vienintelį medalį septynių sportininkų Lietuvos plaukimo rinktinei, kuriai dėl traumos nepadėjo lyderė Rūta Meilutytė, Netanijoje iškovojo G. Titenis, šeštadienį pelnęs bronzą 100 m plaukimo krūtine rungtyje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (38)