Pirmajame Lietuvos čempionatų etape išdalinti medaliai sprinto ir ilgos trasos varžybose. Ignalinos apylinkėse vykusiose lenktynėse įvairaus amžiaus grupėse varžėsi daugiau nei 250 sportininkų.

Pirmąją varžybų dieną Ignalinos mieste vykusioje sprinto distancijoje didelės intrigos nebuvo. Praėjusių metų Europos čempionė Gabrielė Andrašiūnienė užtikrintai nugalėjo moterų grupėje. Apie 6 km trasą su 19 kontrolinių punktų sportininkė įveikė per 29 min. 52 sek. ir artimiausią persekiotoją aplenkė daugiau nei 2 min. Sidabro medalį iškovojo Karolina Mickevičiūtė Juodišienė iš „Fortūna“ klubo, o bronzos medalis atiteko Vestai Aleliūnienei iš „S-Sporto“ komandos.

Vyrų grupėje praėjusių metų čempionui Ignui Ambrazui nepavyko apginti čempiono titulo. Apie 7.3 km trasą su 23 kontroliniais punktais greičiausiai įveikė „Perkūno“ ekipos atstovas Jonas Maišelis bei tapo naujuoju Lietuvos čempionu. Sportininkas trasą įveikė per 29 min. 47 sek. Ignas Ambrazas iš „S-Sporto“ klubo nugalėtojui pralaimėjo 48 sek. ir tenkinosi sidabro medaliu. Bronza atiteko Jonui Vytautui Gvildžiui taip pat iš „S-Sporto“ komandos.

Antrąją varžybų dieną sportininkų laukė prastos oro sąlygos, ypatinga Lietuvos žiemos sporto centro aplinka bei ilga trasa. Visiems varžybų dalyviams teko įveikti ekstremalų nusileidimą nuo kalnų slidinėjimo kalno bei prisiminti važiavimo per sniegą įgūdžius.

Antrąjį aukso medalį moterų grupėje iškovojo Gabrielė Andrašiūnienė, kuri už savaitės Portugalijoje vyksiančiame Europos čempionate gins čempionės titulą būtent šioje distancijoje. Šį kartą Lietuvos čempionate reikėjo įveikti apie 18.8 km trasą su 24 kontroliniais punktais ir sportininkė tik trasos pabaigoje aplenkė artimiausią persekiotoją. Gabrielė Andrašiūnienė trasą įveikė per 1 val. 42 min. 6 sek. Sidabro medalis, kaip ir sprinto trasoje, atiteko „Fortūnos“ klubo sportininkei Karolinai Mickevičiūtei Juodišienei, o bronza – „Dainavos“ komandos atstovei Sandrai Paužaitei.

Vyrų grupėje, pirmą kartą savo karjeroje, Lietuvos čempionu tapo Jonas Vytautas Gvildys. Vienas tituluočiausių Lietuvos orientacininkų, tik praėjusiais metais pradėjo dalyvauti orientavimosi sporto kalnų dviračiais varžybose, ir ilgoje distancijoje, kur reikėjo įveikti 26.7 km trasą su 28 KP, finišavo pirmasis. Sportininkas trasoje užtruko 1 val. 52 min. 28 sek. „Perkūno“ klubo sportininkas Jonas Maišelis atsiliko tik 29 sek. ir iškovojo sidabro medalį. „S-Sportas“ komandos atstovas Ignas Ambrazas finišavo trečias.

„Šiais metais sezonas prasidėjo neįprastai anksti, nes jau kitą savaitę išvykstame į Europos čempionatą Portugalijoje. Lietuvos čempionatas buvo paskutinė labai gera repeticija prieš vienas svarbiausių metų varžybų. Oro sąlygos buvo labai prastos, trasoje teko pasivažinėti net ir sniegu. Smagu, jog pavyko apginti Lietuvos čempionės titulą. Šiuo metu forma yra gera, tikiuosi, jog pavyks nesusirgti ir gerai pasirodyti varžybose Portugalijoje“ , – sakė Europos čempionė G. Andrašiūnienė.

Balandžio 25-29 dienomis Portugalijoje vyks Europos orientavimosi sporto kalnų dviračiais čempionatas, kuriame Lietuvos rinktinė bandys pagerinti praėjusių metų sėkmę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją