Asmeninį rekordą pasiekęs lietuvis distanciją įveikė per 11,19 sek. ir į priekį praleido tik Lenkijos atstovą Michalą Derusą, kuris nuotolį nubėgo per 10,77 sek.

Bronza atiteko vokiečiui Philui Grollai – 11,36 sek.

„Prieš jus stovi Europos čempionato dalyvis, prizininkas, antros vietos laimėtojas. Jeigu dabar manęs paprašytų vienu žodžiu apibūdinti, kaip jaučiuosi, tas žodis būtų „jeee!

Jeigu turėčiau abi rankas, tai dabar papločiau. Šiaip noriu padėkoti „Cosma“ klubui, kuris man padėjo ruoštis. Treniruotės, stovyklos, ačiū už tai jums.

Pats didžiausias ačiū treneriui Martui Skrabuliui, kuris turbūt ir iš kirvio gali padaryti kažkokį buratiną, kuris juda“, – emocijomis tryško D. Sodaitis.

Vyrų rutulio stūmimo (F46 klasė) varžybose trečiadienį Lietuvos atstovas Andrius Skuja pelnė bronzos medalį.

26-erių metų lietuvis rutulį nustūmė 14 m 20 cm ir nuo čempionu tapusio vokiečio Mathiaso Schulzes atsiliko 74 cm, o nuo antrąją vietą užėmusio ukrainiečio Dmytro Ibragimovo - 43 cm.

moterų šuolių į tolį (T38 klasė) varžybose trečiadienį 49-erių metų lietuvė Ramunė Adomaitienė užėmė penktąją vietą. Ji nušoko 4 m 21 cm.

Nugalėjo vengrė Luca Ekler (5 m 39 cm).

R. Adomaitienė varžėsi ir disko metimo varžybose (F64 klasė) bei užėmė ketvirtąją poziciją.

Vyrų 100 metrų vežimėliais (T52 klasė) rungtyje 50-metis Kęstutis Skučas taip pat buvo penktas (19,64 sek.). Europos čempionu tapo portugalas Mario Trindade (18,53 sek.).

Lietuvos sportininkai savo sąskaitoje jau turi tris medalius. Pirmąją čempionato Egidijus Valčiukas pelnė bronzą taip pat rutulio stūmimo rungtyje, o trečiadienį sidabru pasipuošė sprinteris D. Sodaitis (100 m).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)