Europos čempionių titulą ginančios Norvegijos rankininkės pusfinalyje 28:20 nugalėjo Tokijo olimpinę čempionę Prancūzijos rinktinę. Kitame pusfinalyje Danijos rinktinė 27:23 įveikė Juodkalnijos ekipą. Pralaimėjimus pusfinaliuose patyrusios Prancūzijos ir Juodkalnijos ekipos sekmadienį kovos dėl bronzos apdovanojimų.

Finale vyks tituluočiausių Senojo žemyno nacionalinių komandų akistata. Norvegijos rinktinė Europos čempionatą yra laimėjusi net 8 kartus, o finale žais jau 12 kartą. Danijos rinktinė auksą iškovojo 3 kartus, tačiau paskutinį kartą dar 2002 m. Į Europos čempionato finalą danės sugrįžo po 18 metų pertraukos.

Skandinavijos šalių atstovės yra ir vienos tituluočiausių olimpinių žaidynių dalyvių. Danijos rinktinė laimėjo trejas olimpines žaidynes iš eilės – 1996 m. Atlantos, 2000 m. Sidnėjaus ir 2004 m. Atėnų. Norvegijos rankininkės triumfavo 2008 m. Pekino ir 2012 m. Londono olimpinėse žaidynėse, o 2016 m. Rio bei 2020 m. Tokijo žaidynėse iškovojo bronzos medalius.

Danijos ir Norvegijos rinktinės jau susitiko šių metų Europos čempionate. Antrame etape vykusiose skandinavių rungtynėse pergalę rezultatu 31:29 iškovojo Danijos rankininkės.

Slovėnijoje, Šiaurės Makedonijoje ir Juodkalnijoje vykstantis Europos čempionatas šiais metais buvo surengtas mėnesiu anksčiau, kad nesutaptų su pasaulio futbolo čempionatu.

Nuo 1994 m. vykstantis Europos moterų rankinio čempionatas surengtas 15 kartą. Per visą istoriją Lietuvos rinktinė finaliniame etape yra dalyvavusi vieną kartą. 1996 m. Danijoje vykusiame čempionate Lietuvos rankininkės užėmė 12 vietą.

1998 m. rezultatyviausia Europos čempionato rankininke tapo Aušra Fridrikas. Austrijos rinktinei atstovavusi A. Fridrikas per 7 rungtynes pelnė net 68 įvarčius.