Lietuvė geriausiu penktu bandymu diską numetė 59,92 m bei kurį laiką žengė trečia. Atlikusi paskutinį bandymą mūsiškė turėjo laukti, kol savo serijas baigs dvi portugalės ir viena prancūzė. Bronzos medalį iš lietuvės savo paskutiniu metimu „išplėšė“ paskutinė metusi portugalė Liliana Ca – 60,74 m. Auksas atiteko italei Daisy Osakue (61,56 m), sidabras – danei Lisai Brix Pedersen (61,23 m).

„Po manęs metė dvi portugalės, kurios pernai laimėjo pirmą ir antrą vietas, metė prancūzė – olimpinė prizininkė. Tikrai abejojau, kad liksiu trečioje vietoje, bet slapta vyliausi gal kažkaip ištrauksiu. Vienai portugalei nepavyko, po to prancūzė numetė 59 metrus, bet neaplenkė. Liko antra portugalė, kuri tikrai galėjo aplenkti. Nėra ta ketvirta vieta skaudu, nors, žinoma, medalio nėra“, – šyptelėjo I.Zarankaitė.

Beje, sportininkė tik praėjusią savaitę grįžo į treniruočių rutiną po Covid-19 ligos. Lietuvos metikei net ir tai nesutrukdė pranokti Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių vicečempionės Melinos Robert-Michon iš Prancūzijos bei planetos vicečempionės vokietės Nadines Miuller.

„Iš tikrųjų pasirodymą vertinu labai gerai, nuotaikos puikios. Rezultatas kaip kovo mėnesiui tikrai labai geras, be to, po Lietuvos čempionato sirgau kovidu. Turėjau geras varžybas, visos dalyvės buvo gerai pasiruošusios, o rezultatai geri. Aplenkiau daug visokių olimpinių čempionių, prizininkių ir merginų, kurios meta 66 metrus ir daugiau – tai džiugina“, – sakė I.Zarankaitė.

Vaikinų iki 23 metų disko metimo rungtyje aukso medalį Lietuvai iškovojo Martynas Alekna, įrankį numetęs 58,09 m.

„Nors sezonas dar neprasidėjo ir diską ilgą laiką mėtėme tik į tinklą, šios varžybos buvo puiki proga išbandyti jėgas ir pasižiūrėti, kaip vis dėlto sekasi pasiruošimas. Iki sezono pradžios liko 2-3 mėnesiai, turime laiko dar geriau pasiruošti, nes vasaros tikslas – mesti diską virš 62 metrų“, – komentavo M.Aleknos treneris Mantas Jusis.

Analogiškoje merginų iki 23 metų grupės rungtyje I.Zarankaitės sesuo Eglė užėmė 16 vietą (44,95 m). Abi sportininkes treniruoja jų mama Vita Zarankienė.

Kūjo metimo varžybose Tomas Vasiliauskas buvo 21-as (67,05 m), disko metime Armandas Miliauskas – 24-as (47,87 m), o rutulio stūmimo varžybose Šarūnas Banevičius – 20-as (17,37 m).

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją