Ispanijos „Benidorm“ komanda savo aikštelėje 34:24 sutriuškino Ciuricho „Amiticia“. Rolandas Bernatonis nežaidė dėl traumos, bet tikisi sugrįžti į aikštelę atsakomosiose rungtynėse Šveicarijoje kitą antradienį.

„Turėjau praleisti rungtynes dėl nedidelės kirkšnies traumos. Tikiuosi, kad atsakomosiose rungtynėse jau galėsiu žaisti“, – sakė R. Bernatonis.

Austrijos vicečempionė „Alpla“ komanda, kurioje žaidžia Karolis Antanavičius, savo aikštėje 26:21 nugalėjo Skopjės „Butel“. K. Antanavičius prie pergalės pridėjo įvartį.

„Gerai žaidėme ir galėjome laimėti didesniu skirtumu. Penki įvarčiai nėra mažas skirtumas, bet svečiuose nebus lengva jį išlaikyti. Varžovų komandoje daug patyrusių žaidėjų ir jie moka žaisti tokio lygio rungtynes. Bet rezervų turime ir mes. Pirmose rungtynėse buvo prasta metimų realizacija, ją tikrai galima pagerinti. Laukia labai atsakingas susitikimas, nes nuo grupių varžybų skiria tik vienos rungtynės“, – teigė K. Antanavičius.

Jis pats atsakomosiose rungtynėse negalės padėti komandai. Antro kėlinio pradžioje lietuvis gavo traumą ir be rankinio turės praleisti apie du mėnesius.

„Man atakuojant varžovas pastūmė į nugarą ir nukritau ant kairio peties. Apžiūrėjęs gydytojas pasakė, kad pažeisti peties raiščiai. Tiksli diagnozė paaiškės po išsamių tyrimų. Pirminis medikų atsakymas buvo, jog negalėsiu žaisti apie 8 savaites. Dabar svarbiausias tikslas, kad komanda atsilaikytų Šiaurės Makedonijoje. Jeigu pateksime į grupių varžybas, atsigavęs po traumos galėsiu pratęsti sezoną Europos lygoje. Deja, dėl traumos jau tikrai negalėsiu padėti Lietuvos rinktinei pirmose dvejose Europos čempionato atrankos rungtynėse“, – sakė K. Antanavičius.

Lietuvos rinktinė 2024 m. Europos čempionato atrankos turnyrą pradės spalio 12 d. Vengrijoje. Spalio 16 d. Lietuvos rankininkai Klaipėdoje priims Šveicarijos rinktinę. Atrankos grupėje taip pat rungtyniaus Sakartvelo nacionalinė komanda.

Europos lygos pagrindiniame turnyre vietas jau užsitikrinę Prancūzijos čempionato prizininkė „Aix“ komanda su Gerdu Babarsku bei Gintaro Savukyno treniruojamas Zaporožės „Motor“ klubas, kuriam priklauso Jonas Truchanovičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją