Kroatijos komanda į Europos čempionatą atveža Londono olimpinių žaidynių čempionę Sandrą Perkovič, kuri disko metimo rungtyje po aukso medalį yra iškovojusi ir dviejuose Europos čempionatuose. Jos pasiektas sezono rezultatas (68,48 m) yra geriausias ne tik Europoje, bet ir pasaulyje.

Kitą olimpinį čempioną išvysime kūjo metimo rungtyje. Slovėnas Primožas Kozmusas yra Pekino olimpinių žaidynių bei 2009 metų pasaulio čempionato Berlyne nugalėtojas. Jo sezono rezultatas - 78,83 m.

Nors kroatų komanda ir bus be garsiosios aukštininkės Blankos Vlašič, jos vietą užims kita olimpietė Ana Šimič, kuri šį sezoną pasiekė geriausią asmeninį rezultatą - peršoko į 1,95 m aukštį iškeltą kartelę. A. Šimič yra dažna Europos bei pasaulio čempionatų dalyvė ir bus rimta konkurentė mūsų sportininkei Airinei Palšytei, kuri tik pradeda savo sezoną.

Sportininkių gretose ir austrų barjerininkė Beate Schrott, kuri Londono olimpinėse žaidynėse startavo finale ir liko 8-oje vietoje. Šiuo metu jai priklauso šeštas šio sezono rezultatas Europoje (12,87 sek.). Mūsų barjerininkei Sonatai Tamošaitytei jau teko susitikti su šia sportininke 2012 metų pasaulio uždarų patalpų čempionato Stambule finale. Lietuvė už austrę buvo pajėgesnė ir užėmė 4-ą vietą, o B. Schrott liko 7-a.

Sprinterei Linai Grinčikaitei didžiausią konkurenciją sudarys kiprietė Eleni Artymata, kurios asmeninis rezultatas 100 m rungtyje siekia 11,37 sek., o 200 m - 22,61 sek. Ji yra Pekino olimpinių žaidynių dalyvė.

Vyrų varžybose Serbijos komanda atveža šių metų Europos uždarų patalpų čempioną, rutulio stūmiką Asmirą Kolašinacą. Jis taip pat Londono olimpinių žaidynių finalininkas bei 2011 metų Europos čempionato Helsinkyje bronzos medalio laimėtojas. Jam didžiausią iššūkį mes kroatas Martinas Perenu, kuris šį sezoną rutulį stūmė net 20,59 m. Tai kol kas šeštas rezultatas Europoje.

Ivanas Horvatas, taip pat atstovaujantis Kroatijos rinktinei, šiemet pagerino šalies rekordą šuolių su kartimi rungtyje. Jo rezultatas - 5,61 m yra vienas iš geresnių Europos U-20 amžiaus ir suaugusiųjų grupėje.

Virgilijaus Aleknos, deja, disko sektoriuje neišvysime. Jam didžiausią konkurenciją būtų sudaręs austras Gerhardas Mayeris, kuris 2007 metų Universiadoje Tailande iškovojo auksą bei šiuo metu patenka į geriausių sportininkų dešimtuką Europoje su geriausiu šio sezono rezultatu 65,16 m.

Lietuvos rinktinės sportininkai tikisi, kad aistruoliai užpildys Kauno S. Dariaus ir S. Girėno stadiono tribūnas ir padės saviškiams pasiekti norimų rezultatų. Įėjimas abi varžybų dienas bus nemokamas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)