7 medaliai – didžiausias lietuvių kraitis per pastaruosius trejus metus, kai į vieną renginį buvo sujungtos kultūrizmo ir fitneso varžybos. Europos čempionate dalyvavo daugiau nei 1500 dalyvių iš 43 šalių.

„Kai kurios aplinkybės sutrukdė daugiau medalių laimėti. Ilgas čempionatas, ne visi mūsų sportininkai 100 proc. išlaikė formą. Visi geriausi rezultatai buvo tų, kurie anksčiausiai atvyko ir startavo“, – komentavo R. Česnaitis.

Anot trenerio, Lietuvos atstovai išties gerai atrodė tarp visų Europos šalių: „Dauguma pateko į finalus – ketvirtos ir penktos vietos. Kitus nedaug skyrė nuo finalo. Atrankos neįveikė ir į 15-uką nepateko tik vienas Lietuvos sportininkas. Anksčiau būdavo 5-6. Kai kurios kategorijos buvo itin gausios – apie 300 dalyvių. Buvo, ką veikti“.

Jis sakė, kad daugiau tikėjosi iš Lietuvos kūno fitneso dalyvių, likusių per žingsnį nuo finalo:„Nepasakyčiau, kad blogai, bet galėjo aukščiau. Viename čempionate gali būti prizininkas, o kitame – nepatekti į dešimtuką. Kartais Europos čempionate sunkiau laimėti nei pasaulio pirmenybėse“.

R. Česnaitis tvirtino, kad lyderiai Europos čempionate nesikeičia – „aukso puodą“ ir absoliučiai pirmą vietą laimėjo rusai, kaip visuomet stiprūs buvo ukrainiečiai, ispanai, italai, turkai. „Labai malonu, kad dukart ir Lietuvos himną grojo. Mūsų šalies rinktinė tikrai labai gerai pasirodė“, – sakė jis.

Lietuviai susumavus komandinius taškus jaunimo ir veteranų įskaitoje užėmė ketvirtą vietą, fitneso – 9 vietą, o kultūrizmo -12 vietą.

Aukso medaliais pasipuošė Vytautas Žylė (kultūrizmas -80 kg, Šiaulių „Fit House“) ir Tomas Kairys (jaunimo klasikinis kultūrizmas, Marijampolės „Tauras“).

Sidabro medaliu į Lietuvą parveža Skirmantė Puzinaitė („wellness“ kategorija), Rasa Selemonavičiūtė (veteranių bikini +163 cm, abi – „Fit House“) ir Vilius Sosnovskis (jaunimo kultūrizmas -75 kg, Vilniaus „Dubinas team“), kuris klasikinio kultūrizmo „games“ kategorijoje buvo ketvirtas.

Bronzą laimėjo Daiva Varnelienė (kūno fitnesas +168 cm, „Tauras“), kuri veteranių kūno fitneso kategorijoje buvo ketvirta, ir Veronika Iljinaitė (jaunimo bikini -166 cm, Kauno „Power team“).

Į finalinį TOP 6 pateko ir ketvirtą vietą užėmė Diana Stankejeva (bikini +172 cm, Šilutės „Oazis“), penkti buvo Mindaugas Giedris (40-44 metų -90 kg kategorija, „Tauras“), kuris kultūrizmo -90 kg kategorijoje buvo keturioliktas, ir Eglė Gestautaitė (jaunimo bikini -160 cm, Vilniaus „Star gym“).

Per žingsnį nuo finalininkų šešeto liko ir septintas vietas užėmė Marius Mėgelaitis (jaunimo kultūrizmas +75 kg, Šilutės „Oazis“), Renatas Suleimanovas (vyrų figūra -170 cm), Regimantas Sinkevičius (vyrų figūra -173 cm, abu – „Tauras“).

Aštunti liko Sandra Kazlauskienė (bikini -158 cm), Ramona Žiauberytė (bikini -172 cm, abi – „Fit house“), Tomas Kudelis (kultūrizmas +100 kg, „Power team“) ir Liudas Vaisieta (vyrų figūra -176 cm, „Tauras“).

Devinti buvo Kristina Narbutaitytė (bikini -169 cm) ir Deividas Dubinas (kultūrizmas +100 kg). Dešimtas – Aivaras Gavrilovas (vyrų figūra -179 cm, visi – „Dubinas team“).

Vienuoliktas vietas užėmė Tomas Bendoraitis (kultūrizmas -90 kg, „Tauras“) ir Piotr Ševčenko (kultūrizmas +100 kg, Vilniaus „D‘Atlantis“). Tryllikta buvo Goda Randakevičiūtė („wellness“, Jurbarko „Progresas“), penkiolikta – Rita Milinovič (bikini -166 cm, „Tauras“).

Justas Poliakus debiutavęs suaugusiųjų Europos čempionate į TOP 15 nepateko (kultūrizmas -90 kg, „Fit House“).

Jau ateinantį šeštadienį Šiauliuose vyks tarptautinis turnyras „Saulės taurė“, tą pačią dieną dalis Lietuvos atstovų vyks į Kaliningrade vyksiantį tarptautinį turnyrą, o sekmadienį sportininkai varžysis Naujoje Akmenėje vyksiančiose Lietuvos jaunimo pirmenybėse ir „Partinisgym“ taurėje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)