Jau 3-iąją minutę turnyro šeimininkių komanda uždirbo mažąjį kampinį. Prie pat epizodo buvusi teisėja iš Prancūzijos jo nenorėjo skirti ir neketino atsižvelgti į Lietuvos komandos žaidėjų protestus, tačiau sprendimą priėmė daug toliau, kitame aikštės krašte buvusi arbitrė iš Lenkijos. Išsikovotu mažuoju kampiniu puikiai pasinaudojo įvartį pelniusi Simona Grubliauskaitė.

Deja, šiaulietės pirmavo vos keliolika sekundžių. Anglijos ekipoje meistriškumu išsiskirianti Londono olimpinių žaidynių bronzos medalio su Didžiosios Britanijos rinktine laimėtoja Alexandra Danson jau kitoje atakoje individualiomis pastangomis prasibrovė prie „Gintros-Strektės-Universiteto“ vartų ir išlygino rezultatą.

Po poros minučių jau viešnių komanda nepasinaudojo dviem mažaisiais kampiniais, o vėliau iki pat kėlinio pabaigos vyko lygi kova beveik be pavojingų progų.

Antrojo kėlinio pradžioje (23 min.) viešnių žaidėja, užspausta aikštės kampe, pati išsivarė kamuoliuką už galinės linijos ir susilaukė bausmės – mažojo kampinio. S. Grubliauskaitė tokios progos ir vėl nepraleido.

27-ą minutę rezultatas vėl tapo lygus. „Reading“ žaidėja dešiniuoju kraštu įsiveržė į šiauliečių zoną, atliko perdavimą vartų link, o čia A. Danson meistriškai paguldė lazdą ant grindų ir vienu lietimu vėl išlygino rezultatą.

33-čią min. Donata Grigienė buvo šiurkščiai pagriauta prie Anglijos klubo zonos ir to užteko, kad būtų skirtas mažasis kampinis. Deja, šį kartą S. Grubliauskaitei tikslumo jau pritrūko.

Rungtynių pabaigoje „Reading“ net du kartus žaidė daugumoje ir turėjo visas galimybes išplėšti pergalę.

38 min. už pražangą aikštės viduryje žaliąją kortelę prieš save išvydo Ina Kenstavičiūtė, o Anglijos komanda netrukus uždirbo teisę mušti mažąjį kampinį. Laimei, trys Šiaulių riedulininkės sugebėjo apsiginti.

Paskutinę minutę teisėja iš Prancūzijos žaliąją kortelę parodė Ramūnei Petrauskaitei, tačiau per likusias 40 sekundžių varžovės savo kiekybiniu pranašumu nepasinaudojo.

Po šių lygiųjų „Gintra-Strektė-Universitetas“ ir „Rieding“ grupėje turi po 7 taškus. Toliau rikiuojasi „Dundee Wanderers“ (Škotija) – 6 taškai, ir „Royal Antwerp“ (Belgija) – 1 taškas. Pastarųjų komandų tarpusavio dvikova šeštadienį baigėsi škočių pergale rezultatu 3:2.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)