Nugalėtojų titulus iškovojo bei kelialapius į planetos pirmenybes pelnė Evelina Bidžanova, Aneta Meškauskienė, Justinas Kvietka ir Paulius Žimantas.

Pastarajam svorio kategorijos virš 85 kg finale pralaimėjęs Antanas Klibavičius 2022 metais taip pat vyks į pasaulio čempionatą, nes tokią teisę pelnė abu vyrų varžybų finalininkai.

Turnyro ketvirtfinalyje šeštadienį P. Žimantas įveikė lenką Arturą Dymarcziką, o pusfinalyje stipriu smūgiu užbaigė kovą su vengru Andrasu Davidu anksčiau laiko.

A. Klibavičius pakeliui į finalą pranoko olandą Timą Berndseną, o pusfinalyje – vengrą Adamą Davidą.

Lemiamoje kovoje P. Žimantas atliko du „wazari“ įvertintus smūgius ir kova taip pat buvo nutraukta anksčiau laiko.

„Su treneriu prieš kovą pasitarėme, kaip ir ką reikia daryti, viskas ir pavyko“, – po finalo sakė P. Žimantas.

75-85 kg svorio kategorijos aštuntfinalyje J. Kvietka įveikė šveicarą Sachą Decosterdą, ketvirtfinalyje – ukrainietį Andrijų Jatsiuką, pusfinalyje – kraštietį Dominyką Juškevičių, o finale – vengrą Gergely Fekete. Trečiąją vietą šioje svorio kategorijoje su D. Juškevičiumi pasidalino Julius Urbonas, pusfinalyje neprilygęs Vengrijos atstovui.

J. Kvietka po finalo džiaugėsi iškovotu kelialapiu į pasaulio čempionatą bei dėkojo visiems, kas jį palaikė ir padėjo pasirengti varžyboms.

„Pasaulio čempionate taip pat sieksiu pirmosios vietos, stengsiuosi Lietuvai atnešti garbę“, – žadėjo sportininkas.

Moterų 50-55 kg svorio kategorijos finale E. Bidžanova susitiko su kita Lietuvos atstove Valentina Kurmin ir sugebėjo efektinga smūgių serija iškovoti pergalę vos per keletą sekundžių.

Turnyro ketvirtfinalyje vilnietė įveikė rumunę Oaną Pavel, o pusfinalyje pranoko olandę Cheyenne Dokter.

„Pirma mano kova buvo ne visai tokia, kokios norėjau, vis gi laimėjau. Antrąją kovą laimėjau per pagrindinį laiką, o finale ir to neprireikė, – po kovos kalbėjo čempionė. – Mano veiksmai finale buvo parengta taktika, kurią tobuliname treniruotėse. Smagu, kad viskas pavyko.“

Moterų svorio kategorijoje virš šį 60 kg A. Meškauskienė po atkaklių kovų paeiliui palaužė norvegę Marleen Gregusson, švedę Sanne Larson ir tautietę Juliją Balčiūtę. Pastaroji sportininkė džiaugėsi pergalėmis prieš ukrainietę Anastasiją Chrustaliovą ir vengrę Csenge Toth.

„Kuo sunkesnė kova – tuo saldesnė pergalė. Varžovė buvo labai stipri, bet aš šiandien šiek tiek stipresnė, – po finalo dar sunkiai gaudydama kvapą kalbėjo A. Meškauskienė. – Džiaugiuosi, priešakyje – dar daug darbo.“

Pusfinalyje sekmadienį taip pat kovojo Viktorija Dambrauskaitė, Simona Urbutytė (abi – svorio kategorija iki 50 kg), Gerda Pekarskaitė, (50-55 kg), Eliza Rackevič (55-60 kg) ir Laurynas Vaičikauskas (65-75 kg), tačiau jiems į finalus prasibrauti nepavyko.

Po Europos taurės varžybų tapo aišku, kad pasaulio čempionate Lenkijoje 2022 m. Lietuvai atstovaus 10 sportininkų. Šiemet Tbilisyje (Sakartvelas) vykusiame Europos čempionate tokią teisę pelnė Rūta Brazdžionytė, Brigita Svinkūnaitė, Juras Sokolovas, Edgardas Sečinskis ir Eventas Gužauskas.

Karatė šventę Kėdainiuose sekmadienį vainikuos Europos pilno kontakto karatė čempionatas be svorio kategorijų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)