A. Gudžius disko metimo varžybų finale geriausiu bandymu įrankį nusviedė 62.40 metrų ir pasiekęs geriausią sezono asmeninį rezultatą tapo Europos čempionu.

Tuo tarpu A. Palšytė šuolių į aukštį varžybose įveikė 1.92 metrų aukštį ir iškovojo sidabro medalį. Lietuvė pakartojo geriausią sezono asmeninį rezultatą bei pasaulio čempionato B normatyvą.

Nori įšokti į pasaulio čempionato traukinį

„Tiesiogiai dar nesulaukiau, bet manau sulauksiu“, - paklausus, ar sulaukė sveikinimų iš geriausio Lietuvos disko metiko Virgilijaus Aleknos, atsakė A. Gudžius.

„Važiuodami į varžybas tikėjomės medalio. Tačiau nežinojom, kokios spalvos. Dabar išsiaiškinom (juokiasi, - aut. past.)“, - į Lietuvą grįžęs mintimis dalijosi A. Gudžius.

„Norėjau diską numesti toliau, bet rezultatas tenkina. Kvalifikacinėse varžybose numečiau toliau, o prieš finalą galbūt valanda per daug pamiegojau, galbūt neišsimiegojau, tiesiog kažko pritrūko“, - apie pasiektą rezultatą kalbėjo Europos čempionas.

Prieš dvejus metus Čekijoje vykusiame Europos (iki 23 metų) lengvosios atletikos čempionate A. Gudžius įrankį numetė 56.58 metrų ir užėmė 13-ą vietą.

„Tuomet buvau traumuotas. Nesportavau gana ilgą laiką, dėl to toks ir rezultatas. Diską neblogai mesdavau, bet dėl traumos lipdavau ant sektoriaus. Tai ir lėmė, kad nebuvo tų medalių. O dabar su treneriu kryptingai dirbam ir bandom grįžti į senas vėžes“, - apie progresą pasakojo disko metikas.

Rugpjūčio 10 - 18 dienomis Maskvoje vyksiančiame pasaulio čempionate vietos dar neturintis A. Gudžius teigė, kad pagrindinis jo tikslas yra įvykdyti normatyvą ir patekti į varžybas Rusijos sostinėje.

„Tolimesnis tikslas yra įvykdyti normatyvą į pasaulio čempionatą Maskvoje. Turiu keletą varžybų - bandysiu dar suspėti į traukinį“, - naujausiais planais dalijosi sportininkas.

Normatyvus galima vykdyti iki liepos 29 dienos, todėl paskutinė galimybė A. Gudžiui ir kitiems Lietuvos lengvaatlečiams bus šalies čempionatas Šiauliuose liepos 26-27 dienomis.

Tikslas - įveikti 2 metrų aukštį

„Džiaugiuosi savo pasiekimu, ypač žinant, kad turėjau traumą ir negalėjau pilnai sportuoti. Po visų nervų ir rūpesčių - tai puikus atpildas“, - įspūdžiais dalijosi A. Palšytė.

Prieš dvi savaites Estijoje vykusiose varžybose sportininkė įvykdė pasaulio čempionato B normatyvą - peršoko kartį pakeltą į 1.92 metrų aukštį. Tokį patį rezultatą lietuviai pavyko pasiekti ir Europos čempionate.

„Tikėjausi laimėti medalį, nes po varžybų Estijoje mano rezultatas buvo pirmas. Tiesiog tikėjausi šiek tiek kitokios spalvos medalio. Norėjau aukso, bet sidabras mane labai myli ir aš jį myliu, tai todėl ir traukiam vienas kitą“, - su plačia šypsena veide pasakojo Europos vicečempionė.

Turėdama garantuotą vietą pasaulio čempionate A. Palšytė teigė sieksianti kuo geriau jam pasiruošti. Vis dėl to sportininkės pagrindiniai tikslai - ateities planuose.

„Reikia dar daugiau padirbėti ir kuo geriau pasiruošti pasaulio čempionatui. O šiaip visos mintys į ateitį, į kitus metus - žiemą turėsiu nemažai rimtesnių varžybų. Pagrindinė koncentracija ten, nes dabar, kaip sakoma, neprivalgei, tai ir neprilaižysi.

Labai noriu peršokti 2 metrus, o pasaulio čempionate patekti į finalą. Jei finale pateksiu į aštuntuką - tai būtų taip pat neblogas rezultatas“, - ateities planais dalijosi A. Palšytė.

Geriausią karjeros rezultatą šuolininkė į aukštį yra pasiekusi 2011 metais. Kinijoje vykusioje universiadoje ji įveikė 1.96 m aukštį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)