Jaunimo (iki 18 metų) čempionate dalyvavęs T. Stremavičius nepralaimėjo nė vienos partijos. Septyniolikmetis laimėjo keturis sykius ir penkiskart sužaidė lygiosiomis. Pirmoji vieta su 7 taškais atiteko Turkijos atstovui Ali Marandi Cemil Canui. Po 6,5 taško surinko penki šachmatininkai, tačiau papildomi rodikliai lėmė, kad antru tapo armėnas Manuelis Petrosianas, o T. Stremavičius užėmė trečią vietą. Iš viso jaunimo čempionate dalyvavo 54 geriausi Europos sportininkai.

„Džiaugiuosi, kad pagaliau pavyko laimėti medalius tokiose prestižinėse varžybose“, – po čempionato kalbėjo T. Stremavičius.

Primename, kad šiemet T. Stremavičius tapo jauniausiu Lietuvos istorijoje tarptautiniu meistru, be to, Lietuvos čempionate užėmė antrą vietą, į priekį praleisdamas tik daugkartinį čempioną Šarūną Šulskį. Jaunas šachmatininkas neketina sustoti ties šiuo pasiekimu. „Tikiuosi, jog šis pasiekimas nebus paskutinis ir dar labiau paskatins mane siekti tarptautinio didmeistrio vardo“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)