Čempionato kvalifikaciniame turnyre trenerių Jono Jurkyno ir Sergejaus Kasimovo auklėtinis aiškia persvara 10:0 ankščiau laiko įveikė austrą Anjiną Schedlerį, tačiau jau kitame etape tokiu pat rezultatu pralaimėjo turkui Selimui Kozanui. Patekęs į finalą, turkas suteikė galimybę Tomui kovoti paguodos turnyre dėl bronzos. Pirmoje paguodos imtyje T.Baracevičius varžovo nesulaukė, nes moldavas Ionutas Erhamas susižeidė akistatoje su turku ir negalėjo toliau tęsti kovų. Po tokios moldavo „dovanėlės“ Tomui iki medalio beliko vienas žingsnis – kovoje dėl bronzos jam reikia įveikti bulgarą Dimitarą Ivanovą.

Deja, lemiama kova dėl trečios vietos Tomui susiklostė nesėkmingai. Šiuo metu Klaipėdoje gyvenantis atletas lemiamoje imtyje pralaimėjo bulgarui rezultatu 3:14 ir tenkinosi penktąja vieta ir pakartojo geriausią savo treniruočių partnerių rezultatą Europos jaunimo čempionatuose. Ankščiau penktąsias vietas Europos jaunimo čempionatuose yra iškovoję Mindaugas Rumbutis (96 kg; 2004; Sofija), Titas Grišius (55 kg; 2009; Tbilisis) ir Jonas Rudavičius (120 kg; 2012; Zagrebas).

Tomo Baracevičiaus svoryje varžėsi 21 atletas.

Po rytinės sesijos paaiškėjo, kad Denisas Nedoboras užėmė 10 vietą. Klaipėdietis svorio kategorijoje iki 96 kilogramų (20 dalyvių) kvalifikacinėje imtyje nepaliko vilčių estui Hannesui Karikui (12:0). Aštuntfinalyje D. Nedoboras neatlaikė vokiečio Erico Thieles atakų škvalo (0:10). Vokietis nukeliavo iki finalo ir suteikė šansą dar kartą D. Nedaborui pasigalynėti ant kilimo dėl medalio. Tačiau Denisui susitikimas su moldavu Dmitrijumi Cecusta susiklostė nesėkmingai – varžovas jį įveikė ankščiau laiko.

Svorio kategorijoje (74 kg, 18 dalyvių) Nikita Gerasimovas burtų valia iš karto pateko į aštuntfinalį, kur nusileido vėliau į finalą patekusiam turkui Ahmetui Erturkui (3:13). Paguodoje vilnietis taip pat nieko nepešė – Nikita neprilygo italui Aronui Canevai ir galutinėje įskaitoje liko vienuoliktoje vietoje.