Į vieną valtį Europos suaugusiųjų pirmenybėse sės keturi dar labai jauni sportininkai. Aurimas Adomavičius yra 20-ies, Donatas Jančionis – 21-erių, o broliai Vytautas ir Andrius Lapatiukai atitinkamai sulaukę 19 ir 18 metų.

Nepaisant jauno amžiaus, visas ketvertas jau turi sukaupęs neblogą tarptautinių varžybų patirtį. Dvivietę valtį irklavę broliai Lapatiukai praėjusių metų Europos jaunių (U-18) pirmenybėse pasipuošė bronzos medaliais, o pasaulio jaunių čempionate liko ketvirti. Tuo tarpu toje pačioje rungtyje kovojęs D. Jančionis ir A.Adomavičius pernai pasaulio jaunimo (U-23) pirmenybėse iškovojo aukso medalius.

„Keturvietę irkluoti yra tikrai sunkiau, nes visi esame gana skirtingi. Po komplektuojamosios regatos pasikeitė vienas žmogus, tad dabar turėsime vėl iš naujo „susiirkluoti“. Bus gana sunku, pirmos mums visiems varžybos tarp suaugusiųjų, o dar Europos čempionatas. Jaudulys yra, tačiau labai norime patekti į A finalą“, - pasitikėdamas savo ir komandos draugų jėgomis sakė įgulos yrininkas A. Adomavičius.

Jo kolega D. Jančionis taip pat išreiškė norą patekti į finalą bei teigė, kad jaudulio kol kas nejaučia: „Varžybos dar toli, tad jaudulio nėra, nors jis kas savaitę tik didės. Keturvietė valtis yra greitesnė, tad man nėra sunku persėsti, nors jaučiasi, kad esame susiderinę po du, skiriasi mūsų technika“.

Šie keturi irkluotojai balandžio 11-13 dienomis Italijos Piediluko mieste varžėsi tarptautinėje regatoje bei aplenkė visus varžovus. Regatoje buvo išbandyti du keturvietės įgulos variantai: iš pradžių varžybose vietoj A. Lapatiuko dalyvavo Žygimantas Gališanskis, o vėliau startavo tie patys keturi sportininkai, kurie vyks ir į Europos pirmenybes. Galutinai ši įgula buvo suformuota gegužės 3-4 d. dieną vykusioje kontrolinėje komplektuojamojoje regatoje, kurioje paaiškėjo visi Europos jaunių ir jaunimo čempionatų dalyviai.

„Reikia tikėtis, kad nauja keturvietė Europoje pasirodys pagal savo geriausias galimybes. Norisi tikėtis A finalo, tačiau jei jo nebus, nenusivilsime. Tai nauja įgula, svarbiausia, kad patys sportininkai po varžybų būtų savimi patenkinti. Tai jiems pirmos varžybos, o mūsų ilgalaikis tikslas – turėti keturvietę valtį Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse“, – planus jau kiek anksčiau atskleidė vienas rinktinės trenerių Mykolas Masilionis.

Treneris kartu su visa keturviete įgula bei dar keliais irklavimo rinktinės nariais šiuo metu jau pluša treniruočių stovykloje Graikijoje, kur jiems padeda ir rinktinės treneris-konsultantas Giani Postiglione. Graikijoje irkluotojai treniruosis iki pat Europos čempionato, kuris gegužės 27 – birželio 2 dienomis vyks Serbijos sostinėje Belgrade.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)