Dviviečių kanojų varžybos 200 metrų finale sidabrą laimėjo Henrikas Žustautas ir Vadimas Korobovas (37,595 sek.).

Mūsiškiai nusileido tik triumfavusiems lenkams (36,919 sek.). Iš pradžių skelbta, kad lietuviai finišavo treti ir laimėjo bronzą, nuo ispanų finiše atsilikdami 0,003 sek. Vis dėlto po vaizdo peržiūros teisėjai nusprendė, kad finišuota buvo tuo pačiu metu, todėl sidabro medaliai atiteko tiek ispanams, tiek lietuviams.

„Džiaugiamės, kad pavyko iškovoti medalį. Padarėme savo darbą, todėl džiugu. Galėjome ir geriau, bet truputį sutrukdė sąlygos, o medalis yra medalis“, – sakė medalininkai.

Kiek vėliau H. Žustautas ir V. Korobovas dar lenktyniavo ir vyrų 500 m finale.

Jame lietuviams parako nebeužteko ir jie liko paskutiniai, devinti (1:49,299 min.).

Medalius šioje rungtyje išsidalino ispanai, lenkai ir vokiečiai.

Tuo metu dviviečių baidarių 500 m finale bronza pasipuošė Mindaugas Maldonis ir Andrejus Olijnikas (1:32,210 min.), kurie įtemptame finiše pralenkė latvius.

„Finalas buvo sunkus ir pareikalavo labai daug valios pastangų. Žinojome, kad galime ir kad viskas spręsis paskutiniuose metruose. Pavyko pademonstruoti, kad mokame finišuoti gerai“, – kalbėjo lietuviai.

Čempionais tapo vengrais, o vicečempionais – vokiečiai.

Sekmadienį vienviečių baidarių 5000 m rungtyje startuos Ričardas Nekriošius. Šios varžybos turejo vykti dar šeštadienį, tačiau del liūties ir žaibavimo buvo perkeltos.

Vienviečių kanojų 500 m B finale dėl 10-18 vietų sekmadienį varžysis Andrius Jančukovičius.

Europos čempionate Lietuvos baidarių ir kanojų irkluotojai iki sekmadienio buvo iškovoję du medalius. Auksą vienviečių kanojų 200 m varžybose laimėjo H. Žustautas. Bronzą dviviečių baidarių 200 m nuotolyje pelnė Artūras Seja ir Ignas Navakauskas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją