55 kg svorio kategorijoje Aistė Balčiūnaitė per du kėlinukus 0:6 pralaimėjo Italijos sportininkei Valentinai Minguzzi. Šiame „svoryje“ varžėsi 16 atlečių.

Iš Šiaulių rajono Gruzdžių kilusi ir Šiauliuose imtynių pratybas lankanti dukart iš eilės Lietuvos suaugusiųjų čempionė 17-metė A. Balčiūnaitė susiėmusi už skaudamos kojos po kovos vos gaudė orą.

„Buvo labai sunku. Dar dabar neatsigaunu, - praėjus kelioms minutėms po dvikovos sunkai žodžius rinko mergina. – Iš tikrųjų italė yra labai pajėgi ir sudėtinga yra su ja grumtis. Šiam čempionatui rimtai ruošiausi. Aš asmeniškai čia įgijau daugiau patirties. Juk varžovės daug vyresnės už mane. Nugalėti vilčių gal ir turėjau, bet neišnaudojau savo visų galimybių ir jėgų.“

Italijos sportininkė ketvirtfinalyje pralaimėjo ukrainietei Natalijai Sinyšin ir užkirto kelią mūsškei į paguodos varžybas.

Šios svorio kategorijos finale penktadienį 23-ejų N. Sinyšin 4:0 nugalėjo 21-erių metų baltarusę Alioną Filipavą ir pasipuošė aukso medaliu.

Bronziniai apdovanojimai atiteko Natalijai Smirnovai (Rusija) ir Anai Mariai Paval (Rumunija).

A. Balčiūnaitė liko 15 tarp 16 sportininkių.

Teresė Žvingilaitė svorio kategorijos iki 72 kg aštuntfinalyje 0:3 nusileido turkei Simgei Yilmaz. Lietuvė nesėkmę patyrė imtynininkių žargonu tariant „švariai“ jau per 10 pirmųjų imties sekundžių.

„Nežinau, kas nutiko. Suveikė baimė. To ko bijojau, tas ir įvyko. Taip kartais būna. Įgijau patirties. Visos tokios varžybos naudingos. Kitą kartą būtinai pasirodysiu geriau“, - apmaudo neslėpė T. Žvingilaitė.

„Neturiu net ką ir komentuoti“, - auklėtinės pasirodymą įvertino Lietuvos moterų rinktinės treneris Aivaras Kaselis.

Kitoje imtyje S. Yilmaz pralaimėjo ukrainietei Svitlanai Sajenko.

Finale susitiko 26-erių Bulgarijos atstovė Stanka Hristova Zlateva ir 24-erių Rusijos sportininkė Aliona Starodubceva. Pergalę 4:0 šventė bulgarė.

Trečiąsias vietas pasidalijo Agnieszka Wieszczek (Lenkija) ir S. Sajenko.

Varžybose dalyvavo 13 sportininkių, o T. Žvingilaitė liko 13-a.

Lietuvos merginų bendrą pasirodymą analizavo vienas rinktinių trenerių Andrius Stočkus.

„Pasirodymą vertiname gerai, nes mūsų tikslai nebuvo nugalėti suaugusiųjų čempionate. Aistei tik 17 metų. Mums reikėjo, kad merginos kovotų. Visos merginos įrodė sau, kad jos gali varžytis ir su suaugusiomis moterimis, ir tai yra svarbiausia. Pavyzdžiui, A. Balčiūnaitė tik šiemet perėjo jaunių amžiaus kategoriją iš jaunučių. Merginų dar laukia ilgas sportinis kelias ateityje.“

Treneris A. Stočkus itin pabrėžė Lietuvos imtynininkų įgytą neįkainojamą patirtį.

„Taip, šių varžybų nauda milžiniška. Tai mūsų ilgalaikio plano vienas etapų. Mes žiūrime toli į priekį. Svarbu, kad panelės nori ir gali kovoti ant imtynių kilimo su daug aukštesnio meistriškumo sportininkėmis. Tai ir yra didžiausia nauda, kokią mes galime pasiekti šiandien.“

48 kg svorio kategorijos finale kovėsi 22-ejų metų rumunė Estera Dobre ir 20-metė Azerbaidžano sportininkė Marija Stadnyk. Įspūdingą pergalę 13:0 iškovojo azerbaidžanietė.

Bronzos apdovanojimais džiaugėsi Sarianne Savola iš Suomijos ir Lilija Kaskarakova iš Rusijos.

Į 63 kg svorio kategorijos finalą iš 17 sportininkių iškopė 27-erių Rusijos sportininkė Aliona Kartašova ir 28-erių lenkė Monika Michalik. Pergalę 2:1 šventė Lenkijos sportininkė.

Bronzos medaliai atiteko švedei Hannai Johansson ir vokietei Stefanie Stuber.

Šeštadienį ir sekmadienį į kovas stos Lietuvos graikų-romėnų imtynių komanda, iš kurios tikimasi ir medalių. Ją sudaro: Olegas Lavruvjanecas (55 kg), Svajūnas Adomaitis (60 kg), Edgaras Venckaitis (66 kg), Aleksandras Kazakevičius (74 kg), Vladislavas Lukaševičius (84 kg), Mindaugas Ežerskis (96 kg) ir Mindaugas Mizgaitis (120 kg).

Vyr. treneris - Grigorijus Kazovskis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją