Svorio kategorijos iki 69 kilogramų kvalifikacinėje imtyje Danutė Domikaitytė grūmėsi su Europos jaunimo U23 čempione bei Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių septintos vietos laimėtoja Buse Tosun iš Turkijos.

Turkė be įprastos žvalgybos nėrė lietuvei į kojas ir savo taškų sąskaitą atidarė 20-ą susitikimo sekundę (0:4). Netrukus pati mūsiškė užbėgo varžovei už nugaros ir iškovojo du taškus (2:4). Eilinis nuožmus sukibimas ties kilimo kraštu tapo lemiamu susitikimo epizodu. Po efektingos kontratakos D. Domikaitytė pervertė turkę už kilimo ir išlygino rezultatą. Tačiau po užsitęsusios momento peržiūros teisėjai nusprendė, kad ataką pradėjo turkė ir padovanojo jai du taškus. Lietuvė neatlaikė emocinio spaudimo ir netrukus vieną po kitos padarė dvi klaidas (2:9). Visgi baigiantis kėlinukui D. Domikaitytė prigavo turkę kontratakoje ir pusės minutės poilsiui varžovės iškeliavo esant rezultatui 4:9.

Antroje susitikimo dalyje pasikartojo ta pati bėda, kai turkė griebė varžovės kojas ir pasiėmė du taškus, o kartu ir taktinę medicininę pauzę. Po, neva, sumuštos akies apžiūros atsikvėpusi B. Tosun užsidarė gynyboje ir galiausiai sulaukė klaidos, iškovojo paskutinius du taškus ir šventė pergalę rezultatu 4:13.

Tuo D. Domikaitytės bėdos nesibaigė. Ketvirtfinalyje pasaulio ir Europos jaunimo čempionė Koumba Larrouqe paguldė ant menčių turkę ir palaidojo lietuvės viltis kovoti paguodoje dėl bronzos.

Svoryje kovoja 12-a imtynininkių.

Penktadienį Europos jaunimo čempionato moterų imtynių turnyre mūsų šalies atstovės nedalyvaus, tačiau vakare vis vien nebus apsieita be lietuviško akcento, kai svėrimo ir burtų traukimo ceremonijose savo varžovus šeštadienį vyksiančiose varžybose sužinos „klasikai“ Justas Petravičius (59 kg) ir Romas Fridrikas (98 kg).

Iš viso Vengrijoje galynėsis devyni Lietuvos imtynininkai ir viena moterų imtynių atstovė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)