Lietuvos čiuožėjų šokis pagal pagal Claude'o-Michelio Schoenbergo miuziklą „Vargdieniai“ įvertintas 72,36 balo (39,14 balo už techniką ir 34,22 balo už programos komponentus). Už per ilgai trukusį pakėlimą teisėjai šokėjams įvertinimą sumažino vienu balu.

Bendra I. Tobias ir D. Stagniūno surinktų balų suma - 121,36.

12-a Lietuvos pora buvo ir po trumposios programos.

Pirmą kartą karjeroje Europos čempionais tapo prancūzai Nathalie Pechalat ir Fabianas Bourzat (167,40 balo). Paskutinius dvejus metus jie Europos pirmenybėse likdavo ketvirti.

Sidabrą iškovojo rusai Jekaterina Bobrova ir Dimitrijus Solovjovas, surinkę 161,14 balo.

Kaip ir prieš dvejus metus, bronzą iškovojo britai brolis ir sesuo Sinead ir Johnas Kerrai (157,49).

Rusai Jelena Ilinych ir Nikita Kacalapovas užėmė ketvirtą vietą (153,48), italai Federica Faiella ir Massimo Scali šįkart liko tik penkti (145,92). Pastaruosius dvejus metus italai buvo tapę Europos vicečempionais.

Dėl medalių ledo šokių varžybose kovėsi 20 stipriausių Senojo žemyno čiuožėjų porų.

Nuo gegužės kartu čiuožiantys 19-metė I. Tobias ir 25-erių D. Stagniūnas kartu Europos pirmenybėse pasirodė pirmą kartą. Su ankstesne partnere Katherine Copely D. Stagniūnas Europos čempionate prieš porą metų užėmė 10 vietą.

DELFI primena, kad 2000 ir 2006 m. Europos čempionto bronzos medaliais pasipuošė Margarita Drobiazko ir Povilas Vanagas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją