Pirmieji medalius išsidalino mišrių komandų varžybų dalyviai. Jose labai sėkmingai pasirodė abi Lietuvos komandos, nukeliavusios iki finalo ir tarpusavyje išsiaiškinusios čempionų titulo likimą.

Nugalėtoja tapo Klaipėdos „Okinavos“ ekipa, kuriai atstovavo klubo vadovė Diana Mačiūtė, Rima Lisinskaitė ir Matas Sasnauskas, o antrąją vietą užėmė kito uostamiesčio klubo – „Shodan“ – trijulė (Joana Tydikaitė, Monika Tydikaitė, Matas Jonauskas).

„Laukėme šios pergalės 4 metus ir labai jai ruošėmės, – po varžybų kalbėjo D. Mačiūtė. – Visi „pavarėm“ nerealiai.“

„Labai džiaugiuosi, kad nenustojame tobulėti, rezultatai tik gerėja. Tikiuosi, kad viskas eis tik geryn ir toliau“, – pridūrė R. Lisinskaitei.

Europos čempionato debiutantas M. Sasnauskas džiaugėsi išbandęs jėgas suaugusiųjų elito varžybose: „Smagiausias jausmas tas, kad galiu dalyvauti varžybose kartu su trenere, kuri mane nuo mažens užaugino.“

Čempionų komanda pakeliui į finalą nugalėjo Lenkijos ir Rumunijos ekipas, o vicečempionų – Rumunijos ir Bulgarijos.

Sidabro medalius atsiėmę „Shodan“ sportininkai džiaugėsi, kad pavyko varžyboms pasirengi per trumpą laiką, nes buvo iššūkių derinant laiką, kurį trijulė gali skirti bendroms treniruotėms.

„Atsižvelgiant į tai, pasiekimai yra tikrai geri“, – sakė M. Tydikaitė.

Asmeninėse varžybose į finalą pateko viena Lietuvos atstovė – Raminta Makackaitė iš Marijampolės „Tornado“. Finale ji susitiko su šveicare Carla Gallati ir vieno teisėjo balso persvara turėjo pripažinti varžovės pranašumą – 2:3.

Pakeliui į finalą marijampolietė įveikė belgę Sarą Vanden Ecker, lenkę Dominiką Kieraš ir vengrę Panni Balazs.
Lenkijoje R. Makackaitė pakartojo savo pastarųjų dviejų Europos čempionatų rezultatą.

„Džiaugiuosi rezultatu, trečią kartą iš eilės esu vicečempionė, tikiuosi, kad ketvirtas nemeluos, – šypsojosi sportininkė. – Pasirengimas šiam čempionatui buvo sunkus, teko susirgti prieš varžybas, tad džiaugiuosi, kad pavyko atgauti jėgas ir pasiekti gerą rezultatą.“

Pernai R. Makackaitė finale nusileido D. Mačiūtei. Klaipėdietė šį kartą aštuntfinalyje įveikė vengrę Timeą Berencsi, bet jau ketvirtfinalyje burtai ją suvedė su C. Galatti, kuri vėliau ir tapo naująja Europos čempione.

Vyrų varžybose Lietuvai atstovavo Tomas Zienius (Kauno „Shori“) ir Matas Sasnauskas („Okinava“). T. Zienius pirmajame etape nugalėjo prancūzą Yannicką Duvalį, aštuntfinalyje pranoko vengrą Adrianą Vastagą, bet ketvirtfinalyje neprilygo būsimam vicečempionui danui Nikolajui Lunnui Jensenui.

Tuo metu M. Sasnauskas ketvirtfinalyje nusileido bulgarui Hristo Terzievui.

Vyrų varžybų auksas taip pat atiteko Šveicarijos sportininkui – Cirilui Bachli.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją