Finale triumfavo lenkė Justyna Swiety-Ersetic, kuri finišavo per 50,41 sek., sidabro medalį pelnė graikė Maria Belibasaki (50,45 sek.), bronzos - olandė Lisanne de Witte (50,77 sek.).

400 m bėgimo rungties finalo rezultatai

Primename, kad auksinį savo karjeros sezoną išgyvenanti Lietuvos rinktinės lyderė ketvirtadienį 400 m bėgimo pusfinalyje užėmė 7 vietą ir pateko į Europos čempionato finalą.

Tai pirmas kartas Lietuvos istorijoje. „Pagaliau patekau į finalą. Ten jau bus psichologiškai lengviau“, – tada po pusfinalio džiūgavo bėgikė.

A. Šerkšnienė pusfinalyje nuotolį įveikė per 51,41 sek. ir antrame bėgime nusileido tik lenkei Igai Baumgart-Witan (51,35 sek.).

Likus dienai iki Europos čempionato Berlyne pabaigos Lietuvos lengvaatlečių medalių kraitis lieka nepapildytas. Auksą disko metimo sektoriuje laimėjo Andrius Gudžius, bronzą – ieties metikė Liveta Jasiūnaitė.

Prizininkų pakylos papėdėje – ketvirtoje vietoje – liko šuolininkė į aukštį Airinė Palšytė ir sportinio ėjimo atstovė, Lietuvos rekordą pagerinusi Brigita Virbalytė-Dimšienė.

TVARKARAŠTIS

Rugpjūčio 12 diena, sekmadienis

  • 10.05 Vaida Žūsinaitė, Milda Eimontė (maratonas)
  • 11.00 Remigijus Kančys, Ignas Brasevičius, Valdas Dopolskas, Mindaugas Viršilas (maratonas).
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)