Vakar į Lietuvą sugrįžusį Binevičių oro uoste pasitiko būrys jaunimo su gėlėmis ir dideliu plakatu, artimieji, Lietuvos plaukimo federacijos atstovai. "Kelis kartus nepasisekė ir pagaliau pasiekiau, ko norėjau, - sakė prieš metus penktas likęs plaukikas. - Sėkmę lėmė sunkios treniruotės ir ilgas ruošimasis čempionatui. Trumpajame baseine man yra lengviau plaukti, nes esu aukštas. Dabar reikia rengtis Atėnų olimpinėms žaidynėms. Tikiu, kad pavyks įvykdyti olimpinį normatyvą".

Kvalifikacinėse varžybose Binevičius buvo pasiekęs geriausią pusfinalio rezultatą (1.45,08) ir 0,01 sekundės aplenkęs van der Hoogebandą. "Sunku su juo kovoti, - teigė bronzos medaliu pasipuošęs plaukikas. - Visi stengiasi nuo jo neatsilikti ir kartais pavyksta jį aplenkti".

Binevičiui grįžus su medaliu, tarsi nuošalyje liko kitas mūsų šalies plaukikas Darius Grigalionis, nors jo rezultatai taip pat nėra blogi. 100 metrų plaukimo nugara rungtyje 26 metų panevėžietis užėmė 8-ąją vietą, o 50 metrų distancijoje buvo penktas.

"Savo rezultatais esu patenkintas, nes 50 metrų distancijoje pagerinau asmeninį ir Lietuvos rekordą (24,31 sekundės), tačiau penkta vieta Lietuvos netenkina, - sakė plaukikas. - Galiu pasakyti, kad šį kartą mano rungtyje buvo susirinkę stipriausi plaukikai per pastaruosius tris Europos čempionatus. 100 metrų distancijoje tikėjausi pasirodyti šiek tiek geriau. Nėra labai blogai, nors nėra ir labai gerai".