Ketvirtadienį rytinėse atrankos varžybose lietuviai bendroje įskaitoje užėmė septintą vietą – 3 min. 36,19 sek.

Lietuvos kvartetas savo plaukime nusileido tik sėkmingiausiai atrankoje pasirodžiusiems rusams (3 min. 33,08 sek.).

Varžybas pradėjęs Danas Rapšys (nugara, 54,80 sek.) estafetę perdavė ketvirtas, Andrius Šidlauskas (krūtine, 1 min. 0,13 sek.) palypėjo į trečią vietą, Deividas Margevičius plaukė kone asmeninio rekordo tempu ir išlaikė poziciją (peteliške, 52,90 sek.), o S. Bilis prieš finišą pakilo dar viena vieta aukštyn (laisvu stiliumi, 48,36 sek.).

Bendroje rikiuotėje už lietuvių nugarų liko 13 komandų, tarp jų – ir tokios plaukimo tradicijomis garsėjančios šalys kaip Švedija ar Italija.

Antri buvo vengrai su savo nepamainomu veteranu Laszlo Csehu priešakyje (3 min. 35,50 sek.), treti – varžybų šeimininkai (3 min. 35,52 sek.), kurių gretose plaukė tris medalius Glazge jau pelnęs Duncanas Scottas ir du apdovanojimus iškovojęs Jamesas Wilby.

Nugalėjusių rusų komandoje pirmuoju smuiku griežė ketvirto medalio šiose Europos pirmenybėse siekiantis Jevgenijus Rylovas.

Į finalą taip pat iškopė vokiečiai, olandai, baltarusiai ir švedai.

Lietuvos ketvertui, kuriame trims panevėžiečiams kompaniją palaiko kaunietis D. Margevičius, iki nacionalinio rekordo pritrūko 0,89 sek.

Būtent ši atžyma bus kvarteto taikinyje, kai 19.58 val. Lietuvos laiku estafečių komandos varžysis priešpaskutiniame Europos čempionato finale.

„Kaip ryte – visai neblogas rezultatas. Man atrodo, nė vienas iš mūsų dar neatidavė visų jėgų. Gal ir jaudulio buvo per daug, perduoti estafetę buvo galima geriau. Manau, vakare bus žymiai geriau“, – DELFI sakė D. Rapšys, kuris vienintelis iš dabartinės komandos prisidėjo prie šalies rekordo, užfiksuoto prieš trejus metus kartu su Giedriumi Titeniu, Tadu Duškinu ir Mindaugu Sadausku.

„Aš manau, kad rekordas šiai sudėčiai laisvai įkandamas. Tik reikia išvengti mažų klaidų, kurios labai daug kainuoja“, – teigė S. Bilis.

Rekordinis tempas atrankos varžybose būtų leidęs lietuviams įsiterpti tarp trijų greičiausių komandų.

Savaime suprantama, kad finale vietoje netrypčios ir lyderiai, kurie dar turi prabangą koreguoti savo sudėtis.

„Manau, pirmos penkios komandos atliks keitimų ir bus labai stiprios. O dėl kokios penktos ar šeštos vietos tikrai galime pakovoti“, – prognozavo D. Rapšys.

„Būtų labai smagu kaip nors pažymėti čempionato pabaigą“, – pridūrė S. Bilis.

Primename, kad ketvirtadienį nuo 18.50 val. Lietuvos laiku S. Bilis dalyvaus 50 m plaukimo laisvu stiliumi finale, o iš karto po jo R. Meilutytė tą patį nuotolį plauks krūtine.

Lietuvos plaukimo rinktinė Glazge kol kas iškovojo du sidabro medalius – Europos vicečempionais tapo D. Rapšys (200 m laisvu stiliumi) ir R. Meilutytė (100 m krūtine).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)