„Šiuo neformaliu sporto vadovų susitikimu, kurį organizuoja kiekviena pirmininkaujanti šalis, užbaigta Lietuvos pirmininkavimo sporto srityje programa. Oficialiai mūsų šalies pirmininkavimas baigsis gruodžio 31 dieną, tad šį mėnesį dar turėsime atlikti tam tikrus darbus perduodant pirmininkavimą graikų kolegoms. Visgi jau galime sakyti, kad didieji darbai atlikti – sklandžiai ir sėkmingai“, – sakė Kūno kultūros ir sporto departamento generalinis direktorius Klemensas Rimšelis.

Kauno miesto rotušėje vykusiame sporto direktorių susitikime buvo įvertintas dabar galiojantis, pirmasis, Tarybos sporto darbo planas. Pagal išskirtas prioritetines temas veikė šešios ekspertų grupės, kurios išanalizuodavo temą ir pateikdavo išvadas, kuriomis remiantis buvo rengiami dokumentai Tarybai. Planas buvo įvertintas kaip pakankamai sėkmingas, tačiau naujajame pasiūlyta turėti mažiau ekspertų grupių.

Komisijos projekte siūlomos keturios temos – sportas ir visuomenė, ekonominė sporto dimensija, sporto integralumas, dideli sporto renginiai. Diskusijų metu šalys pageidavo matyti ir tokias temas kaip švietimas, žmogaus teisės ir lyčių lygybė. Galutinį sporto darbo plano projektą ministrų Tarybai pateiks Graikija. Jį patvirtinus naują darbo planą turėtų pradėti įgyvendinti Italija – antrąjį 2014 metų pusmetį.

Susitikime buvo tęsiamos diskusijos Lietuvos pirmininkavimo prioritetine – gerojo valdymo sporte – tema. Pranešimus apie gerojo valdymo principų svarbą kovojant su susitarimais dėl varžybų rezultatų pristatė „Transparency International Lietuva“ bei „Supporters Direct Europe“ atstovai. Buvo akcentuojama, jog kovojant su susitarimais dėl varžybų rezultatų, svarbus vaidmuo tenka sporto organizacijoms, klubams – jų finansų valdymui, nes žaidėjai, negaunantys atlyginimų, yra labiau pažeidžiami, sportininkų švietimui, saugioms priemonėms fiksuoti pranešimams apie pažeidimus. Sutartų varžybų pasekmės – mažėjantis žiūrovų ir sirgalių skaičius.

Susitikime buvo diskutuojama ir apie tai, kaip geriausiai būtų galima suorganizuoti Europos sporto savaitę nacionaliniu ir ES lygiu. Šį projektą, siekiant skatinti gyventojų fizinį aktyvumą Europos Komisija planuoja pradėti nuo 2015 metų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)