Šeštadienį „Energijos“ ledo ritulininkai 1:3 (1:2, 0:0, 0:1) neatlaikė čempionatų lyderių Uozuolniekų „Monarch“ atakų. Nors po Antono Korneičiuko (07:34) įvarčio „Energija“ kurį laiką pirmavo, jau pirmajame kėlinyje „Monarch“ išsiveržė į priekį įvarčius pelnius Mihailui Bogdanovui (10:25) ir Edgarui Lipsbergui (17:11).

Antrasis kėlinys baigėsi be įvarčių. Tačiau trečiajame kėlinyje elektrėniškiams vartininką pakeitus šeštu žaidėju, paskutinę rungtynių minutę ritulį į tuščius „Energijos“ vartus pasiuntė Maris Gravitis (59:19).

Sekmadienį „Energija“ susitiko su „SMScredit.lv“ komanda. Rungtynės baigėsi rezultatu 2:6 (0:2, 1:1, 1:3). Elektrėnų klubui įvarčius pelnė Vytautas Jagelavičius (25:28) ir Dominykas Deksnys (47:41). „SMScredit.lv“ pergalę užtikrino Dmitrijus Šancovojus (09:29, 41:50), Edgaras Žaltkovskis (10:32), Ņikita Krilovas (39:50), Ronaldas Cinkas (51:26) ir Aleksandras Sirotkinas (57:34).

„Tai buvo trečia išvyka į Latviją per dešimt dienų. Nenuostabu, kad buvome labai pavargę. Mano akimis, paskutinis susitikimas su „SMScredit.lv“ buvo vienos prasčiausių rungtynių per sezoną,“ – pripažino „Energijos“ kapitonas Justinas Vėželis.

„Turime dvi savaites pailsėti ir pasiruošti kitiems Latvijos atvirojo ledo ritulio čempionato iššūkiams. Gruodžio 3 d. svečiuose žaisime su dar viena pirmenybėse pirmaujančia komanda - „Zemgale“, gruodžio 4 d. vėl susitiksime su „SMScredit.lv“ ekipa. Nors stengiamės derinti poilsį ir treniruotes, mintyse jau laukiame naujų kovų ir daugiau progų išbandyti jėgas“, - sakė „Energijos“ vadovas Petras Nausėda.

Vertindamas būsimus varžovus „Energijos“ puolėjas Šarūnas Kuliešius buvo ramus. „Susitikus ant ledo nesvarbu, ar priešininkai turnyro lentelėje turi daugiau taškų, ar mažiau. Taigi nemanau, kad dėl to dabar turėtume sukti galvas. „SMSCredit.lv“ – tai patyrusi komanda, laukianti varžovų klaidų ir jas mokanti išnaudoti. Reikės stengtis jų mažiau daryti! O „Zemgale“, manau, yra palankus priešininkas – su jais teko ne kartą sėkmingai sužaisti“, – sakė optimistiškai nusiteikęs Š. Kuliešius.

Antrosios „Energijos“ komandos - „ESSM/Energijos“ - žaidėjų dar lapkritį laukia ir Lietuvos Nacionalinės ledo ritulio lygos aukščiausio diviziono rungtynės. Lapkričio 25 d. ekipa žais su Latvijos „Cetra“, o lapkričio 30 d. – su Vilniaus VNA.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją