Komandos agresyviai pradėjo rungtynes ir abi rengė pavojingas atakas. Pirmiems pasižymėti pavyko šeimininkams, kai šeštą minutę „Energijos“ kapitonas Aivaras Bendžius (5:48, rez. perdav. Povilas Verenis) pasinaudojo kiekybine persvara ir tiksliu smūgiu iš toli nuginklavo „Juodupės“ komandos vartininką Michailą Kolioglovą.

Persvara šeimininkams ilgai džiaugtis neteko. Netrukus „Energija“ padarė klaidą keisdamiesi, o Povilas Verenis panaudojo draudžiamą veiksmą ir trise prieš penkis likę „Energijos“ ledo ritulininkai neatsilaikė. Po sumaišties prie vartų įvartį pelnė Artūras Katulis (9:44, rez. perdav. Deivis Zdanovičius).

Po pirmo kėlinio „Juodupė“ pagal atliktus smūgius pirmavo 14-8.

Antras kėlinyje ir toliau netrūko kietos kovos, o keli „Juodupės“ ledo ritulininkai tik su draugų pagalbą sugebėdavo palikti ledą.

„Energiją“ į priekį išvedė Jevgenijus Čugajus (22:02, rez. perdav. Ilja Četvertakas), kuris tolimu smūgiu greitoje atakoje nuginklavo varžovų vartininką.

Nors vėliau „Energija“ du kartus prasižengė, tačiau svečiams nepavyko išnaudoti kiekybinės persvaros ir komandos ilsėtis išėjo rezultatui esant 2:1 šeimininkų naudai.

Antrame kėlinyje abi komandos atliko po dešimt metimų.

Trečiame kėlinyje užvirė dar aršesnė kova. Jau 42-ą kėlinio sekundę A. Bendžius (40:42, rez. perdav. P. Verenis ir Rolandas Aliukonis) įmušė trečią šeimininkų įvartį, tačiau po keturių minučių „Juodupės“ žaidėjas Konstantinas Isajevas (44:39, rez. perdav. Marselis Baikejevas ir Aleksejus Zubenka) sumažino svečių deficitą iki minimumo - 3:4.

Vėliau „Energijai“ koją ir vėl pakišo baudos minutės. Be vieno žaidėjo likę šeimininkai po K. Isajevo (50:04, rez. perdav. A. Zubenko ir A. Nikulinas) praleido trečią įvartį ir rezultatas tapo lygus 3:3.

Praėjus vos 43 sekundėms „Energijai“ minimalią persvarą tiksliu metimu iš arti sugrąžino Edvinas Boroška (50:47, rez. perdav. Aimas Fiščevas) - 4:3.

Vėliau „Juodupė“ pavojingai atakavo, tačiau „Energiją“ gelbėjo sėkmingai žaidęs vartininkas Elvinas Karla.

Paskutinėmis rungtynių sekundėmis „Juodupė“ vartininką pakeitė šeštu aikštės žaidėju, o likus vos kiek daugiau nei sekundei laimėjo išmetimą prie „Energijos“ vartų ir sugebėjo atlikti pavojingą metimą, tačiau E. Karla žaidė užtikrintai ir garantavo „Energija“ antrą pergalę čempionate.

„Energija“ per dvejas Lietuvos čempionato rungtynes iškovojo dvi pergales ir su šešiais taškais tapo lyderiais, tuo tarpu „Juodupė“ per tiek pat susitikimų iškovojo vieną pergalę ir su 3 taškais žengia antroje pozicijoje.

Kitas rungtynes „Energija“ žais jau spalio 9-10 dienomis Baltarusijos ledo ritulio lygoje prieš Vitebsko „HC Vitebsk“ ekipą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)