Pirmąjį įvartį latviai pelnė prabėgus vos dviem minutėms nuo rungtynių pradžios - 2:10 po Rudolfo Prūsio ir Emilio Potapovo perdavimų pasižymėjo Artūras Aboliniš. Tai neišmušė „Energijos“ žaidėjų iš pusiausvyros ir po minutės „HK Juniors“ vartininkas Morisas Tretjakovs buvo priverstas traukti ritulį iš savo vartų tinklo (3:06 – Romanas Aliapkinas po Aivaro Bendžiaus ir Šarūno Kuliešiaus perdavimo) - 1:1.

Nors latviai nesugebėjo pasinaudoti proga įmušti įvarčio, kai du „Energijos“ žaidėjai buvo pašalinti iš aikštelės, savo jie pasiekė 12-ą žaidimo minutę (11:06 – Andris Siksnis po Edgaro Kurmio ir Raimondo Upenieko perdavimo). Trečią įvartį latviai pelnė 17-ą žaidimo minutę (16:09 – Ritvaras Zonenbergas), kai „Energija“ turėjo žaidėjo aikštėje pranašumą - 3:1.

Antrasis rungtynių kėlinys traumų išretintai „Energijai“ taip pat prasidėjo nesėkmingai (21:21 – Edgaras Kulda po R. Zonenbergo ir Patriko Škuratovo perdavimo, 23:26 – E. Kulda po R. Upenieko perdavimo. Rezultatui esant 5:1 buvo pakeistas po traumos atsigaunantis „Energijos“ vartininkas Nerijus Dauksevičius.

Vartų ginti stojo jaunasis Donatas Žukovas, kuris po 46 sekundžių buvo priverstas traukti ritulį iš vartų (24:13 - R. Upeniekas po E. Kuldos ir E. Kurmio perdavimo), tačiau jau po minutės lietuvių puolėjas Šarūnas Kuliešius nuginklavo varžovų vartininką (25:29 po Tomo Vyšniausko perdavimo).

30-ą žaidimo minutę latviai įmušė septintą įvartį (29:42 – A. Siksnis).

Trečią kėlinį „Energija“ pradėjo įvarčiu (45:45 – Mantas Marcinkevičius po Andrejaus Burakovo ir Dovydo Kulevičiaus perdavimo). Rungtynių pabaigoje skirtumą sušvelnino ketvirtasis „Energijos“ įvartis (59:31 – Ilja Zagretdinovas po Dominyko Deksnio perdavimo).

Lietuviai rungtynių metu už taisyklių pažeidimus buvo nubausti 7 kartus, latviai prasižengė tik 3 kartus.

„Šiandien atrodėme tarsi ką tik grįžę iš atostogų, gerai pailsėję, - po rungtynių kalbėjo „Energijos-Orakulo“ puolėjas Š. Kuliešius. – Man regis, šiek tiek mus paveikė ir rinktinės kelionė į Kijevą. Kelionės autobusu šiek tiek vargino. Tikrai šiandien nebuvome pasiruošę žaisti. Kai rezultatas buvo aiškus, pradėjome krutėti ant ledo, tačiau, manau, kad ir varžovai jau nesistengė, tausojo jėgas atkrintamosioms rungtynėms MHL“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją