„Energijos“ gretose po įvartį pelnė Artūras Katulis ir Mantas Marcinkevičius, o du kartus pasižymėjo Mauras Baltrukonis.

Šios rungtynės abi komandos dažnai žaidė mažuma: „Energija“ surinko 32 baudos minutes (11 pašalinimų), o „Kaunas Hockey“ – 28 (9 pašalinimai). Pirmasis šių komandų susitikimas Elektrėnuose baigėsi „Energijos“ pergale rezultatu 5:2.

Jeigu pirmosios „Energijos“ ir „Kaunas Hockey“ rungtynės vyko pagal senąsias IIHF taisykles, tai rugsėjo 22-ą dieną teisėjai seminare buvo supažindinti su naujomis taisyklėmis, o praėjusį sekmadienį Elektrėnuose teisėjai laikė ir egzaminus, todėl jau antros tarpusavio rungtynės vyko pagal naująsias IIHF taisykles.

„Labai sunku buvo prisitaikyti prie naujų taisyklių, kadangi niekas mūsų tinkamai neinformavo. Nebuvo aišku, kas leidžiama, o kas jau laikoma nuobauda, todėl per pirmą kėlinį praktiškai žaidėme mažumoje. Visgi treniruotėse daug dirbome ties žaidimu mažumoje ir tai davė vaisių – gerai apsigindavome ir dar pavykdavo užpulti“, – sakė M. Marcinkevičius.

Jam pritarė ir A. Gaidauskas: „Vyko teisėjų seminaras, buvo pristatytos naujos taisyklės. Visiška nesąmonė, kai taisyklės keičiamos jau prasidėjus sezonui, nes pirmosios rungtynės dar vyko pagal senąsias IIHF taisykles. Žaidėjai yra neinformuoti ir nesupažindinti apie visus pasikeitimus, todėl rungtynės buvo labai sunkios ir reikėjo greitai prisitaikyti, o tai nelabai pavyko ir teko daug laiko žaisti mažumoje. Ledo ritulys darosi kaip krepšinis“.

Visgi abu žaidėjai pasidžiaugė komandos kovingumu bei teigė, kad lyginant su pirmosiomis rungtynėmis, varžovų žaidimas nepasikeitė.

„Šiandien kovėmės nuo pirmos iki paskutinės sekundės. Šaunuoliai vyrai, nepasidavė dvikovose, visi kovojo tiek priekyje, tiek grįždavo į gynybą. Žinoma, svečiuose žaisti gerokai sunkiau nei namų arenoje, tačiau parodėme charakterį ir parsivežėme tris taškus“, – kalbėjo M.Marcinkevičius. „Šiandien pasiekėme saldžią pergalę, o nuo rytojaus jau vėl ruošimės artėjančioms rungtynėms prieš „Geležinį vilką“.

„Niekas per daug nepasikeitė jų žaidime. Galbūt stipriau gynėsi prie vartų ir buvo sunkiau įmušti, nes aikštelė maža ir nėra daug erdvės atlikti tikslius perdavimus įvarčiams“, – sakė A. Gaidauskas.

Trečiojo turo rungtynes „Energija“ žais spalio 4-ą dieną namuose su Vilniaus „Geležiniu vilku“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją