Tai pirmos tokios varžybos Lietuvoje ir jas organizuoja Lietuvos vandens slidininkų sąjunga (LVSS). Lietuvos vandenlenčių lygoje sportininkai varžysis trijose kategorijose ir bus vertinami pagal tarptautinius IWWF (International Waterski & Wakeboard Federation) standartus. Varžybų finalą liepos 6 d. nuo 15 val. transliuos Delfi TV.

Daugybę metų vandenlenčių sportas Lietuvoje buvo tiesiog šalutinė veikla, hobis ar laisvalaikio praleidimo būdas. Kiekvienas nors kartą bandęs šią veiklą yra šios kultūros dalis. Tačiau atėjo laikas pradėti organizacijos veiklą, kuri atstovauja sportininkus, norinčius tapti profesionalais bei garsinti Lietuvos vardą tarptautiniuose vandenyse.

„Lietuvos vandenlenčių lyga (LVL) – tai nauja vandens sporto lyga, apjungianti net 3 disciplinas „Cable Wakeboard“, „Wakeboard“ ir „Wakesurf“ kategorijose. Iki šiol Lietuvoje vykusios varžybos būdavo daugiau pramoga nei kova tarp sportininkų. LVL tikslas – skatinti šio sporto plėtrą, suteikti sportininkams galimybę varžytis, tobulėti bei siekti profesionalaus sportininko karjeros. Tai galimybė atstovauti Lietuvą tiek Europos, tiek pasaulio čempionatuose.“ – įžvalgomis dalinasi pagrindinis varžybų iniciatorius ir LVL įkūrėjas Martynas Jurčius.

Šios varžybos vyks pagal tarptautinius IWWF standartus. Profesionalūs ir nešališki teisėjai vertins kiekvieno sportininko pasirodymą, skirs atitinkamą taškų skaičių pagal tai, kaip vertinami sportininkai tarptautinėje rinkoje. Svarbiausi kriterijai – triukų įvairovė, sudėtingumas ir švarus atlikimas. Net ir su paprastesniu, bet teisingiau atliktu triuku sportininkai gali aplenkti vieni kitus. Tad varžybinė intriga visuomet išlieka iki pat apdovanojimų ceremonijos.

Vandenlenčių sportas – labai vizualus. Atliekami triukai – tai įvairiausių sportų mišinys pradedant riedlente, baigiant gimnastika. Dėl šios priežasties LVL varžybos – tai puikus būdas praleisti ilgąjį savaitgalį prie vandens.

Bus daugybė pramogų žiūrovams bei vandens sporto entuziastams. „Elektrėnų marios ir „Away“ vandenlenčių parkas – tai puiki vieta praleisti laiką su šeima ar draugais. Turėsite galimybę stebėti varžybas, pramogauti, susipažinti su bendraminčiais bei leisti puikų laiką su savo draugais ar šeima. Tai lyg vandenlenčių festivalis kur kiekvienas ras įdomios veiklos,“ – pasakoja „Away“ vandenlenčių parko įkūrėjas Mindaugas Kazlauskas.

Kiekvienas atvykęs bus laukiamas. Tiek žiūrovai, tiek sportininkai, tiek jų palaikymo komandos. Galėsite pasistatyti palapines šalia vandenlenčių parko įrengtame miestelyje. Organizatoriai primena, kad reiktų nepamiršti plakatų, bei skanduočių savo mėgstamiems sportininkams palaikyti ir – maudymosi aprangos, nes vandens pramogos yra privaloma šio renginio dalis. O negalintys atvykti varžybų finalą galės stebėti per Delfi TV liepos 6 d. nuo 15 val.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)