Mačas, į kurį įėjimas bus nemokamas, prasidės 17 val. Po jo žiūrovams bus surengta diskoteka ant ledo, o ledo ritulininkai pratęs bendravimą nevaržybinėje aplinkoje.

Idėja surengti tokias rungtynes kilo Lietuvos ledo ritulio federacijos prezidentui Rolandui Bučiui viešint "Baltika" taurės varžybose ir bendraujant su Rusijos žurnalistais.

Rusijos žurnalistų rinktinė, vienijanti įvairių leidinių ir televizijos kanalų darbuotojus, buvo suburta 2001 metų pabaigoje ir nuolat dalyvauja įvairiose pramoginėse rungtynėse.

Pernai pavasarį Rusijos žurnalistai žaidė Minske su Baltarusijos Prezidento komanda, o vasarą Rygoje išmėgino jėgas su Latvijos moterų rinktine.

Rusijos komanda treniruojasi po du kartus per savaitę Maskvos CSKA ledo rūmuose, o jos lyderiai yra sporto komentatoriai Jevgenijus Kuznecovas ("Pirmasis kanalas"), Dmitrijus Fiodorovas (7TV), Timofėjus Timačiovas ir Sergejus Brabu ("NTVplius"), Igoris Muchinas, Vladimiras Bezubovas (žurnalas "Ves chokkej"). Komandoje yra ir ne sporto žurnalistų, iš kurių išsiskiria "Pirmojo kanalo" programos "Vremia" vedėjas Antonas Vernickis, joje taip pat bus sporto dienraščių "Sovetskij Sport" ir "Sport-Ekspress" žurnalistų.

Lietuvos rinktinėje žais Ledo ritulio federacijos vadovai, jų draugai verslininkai, keletas žurnalistų ir galbūt Kūno kultūros ir sporto departamento generalinis direktorius Vytas Nėnius, kuris praeityje yra buvęs Lietuvos ledo ritulio čempionu.

Rusijos komanda atvyks į Vilnių šeštadienį ir apsigyvens viešbutyje "Naujasis Vilnius".

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją