„Snow Arenos“ direktorius Andrius Stasiukynas džiaugiasi, kad ketvirtą kartą organizuojamos lenktynės kasmet į Druskininkus pritraukia vis daugiau ekstremalių pojūčių mėgėjų.

„Jeigu pirmaisiais metais dalyviai registravosi tolygiai, per visą registracijai skirtą laiką, tai dabar, jau pirmosiomis dienomis, pastebime spartų dalyvių skaičiaus augimą. Stebina, tačiau ir džiugina, kad kasmet daugėja ir ekstremalaus išbandymo nebijančių merginų“, – pastebi A. Stasiukynas.

Nors pramoga yra iš tiesų ekstremali, varžybų organizatorius pasakoja, kad per ketverius metus nebuvo nei rimtesnių traumų, nei sužeidimų. Ledinis vanduo dalyvių taip pat negąsdina. Atvirkščiai, pasitaiko ir tokių, kurie tyčia apsiverčia su baidare arba tiesiog be jos neria į baseiną.

Šiemet varžybų dalyvių laukia nemažai naujovių. Bus šiek tiek pakeista trasa, keisis ir baidarės. Jas ir irklus dalyviams parūpins renginio organizatoriai. Visiems „Snow Kayak 2015“ varžybų dalyviams privaloma dėvėti šalmus, kuriuos galima išsinuomoti ir renginio vietoje, „Snow Arenoje“.

„Kasmet dalyviai darosi vis originalesni. Daugelis jų startuoja ne tik su įprastais sporto ar laisvalaikio drabužiais, bet ir su šventiniais kostiumais ar kitomis akį traukiančiomis detalėmis. Tai – ne tik varžybos, „Snow Kayak“ tapo ir tradicine ekstremalų atsisveikinimo su žiema, susitikimo su bendraminčiais švente“, – sako „Snow Arenos“ direktorius.

Visi „Snow Kayak 2015“ dalyviai, sumokėję starto mokestį, kartu gaus ir visos dienos slidinėjimo pasą. Vyrai ir moterys, kaip ir kasmet, rungsis atskirose grupėse. Kad dalyviai galėtų sušilti, bus įrengta mobili pirtis, taip pat kūrensis laužas.

„Šventėje laukiame ne tik dalyvių, bet ir žiūrovų. Jiems įėjimas į renginį bus nemokamas, todėl visi norintys gali atvykti palaikyti savo artimuosius, draugus ar tiesiog smagiai praleisti dieną. Šiemet bus ir naujų rungčių – šuolių į vandenį su snieglentėmis ir rogutėmis. Bus ir į ką pažiūrėti, ir kur patiems išbandyti jėgas“, – žadėjo A.Stasiukynas.

Registruotis dalyvauti „Snow Kayak 2015“ lenktynėse galima jau dabar interneto svetainėje www.snowarena.lt. Registracija tęsis iki vasario 19 dienos, tačiau dalyvių skaičius yra ribotas. Pasiekus 200 dalyvių skaičių registracija bus stabdoma, todėl norintys gauti teisę startuoti, turėtų suskubti pildyti registracijos anketą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją