„Ką čia man vertinti savo pasirodymą? Protokolai viską įvertina. Kiek trūko iki pirmosios vietos? Jei viskas būtų susiklostę dar sėkmingiau – būtų ir pirmoji vieta. Tačiau aš labai džiaugiuosi ir antrąja vieta“,- pirmadienį grįžęs iš Egipto Vilniaus oro uoste sakė E. Krungolcas.

Prieš paskutinę bėgimo-šaudymo rungtį E. Krungolcas dar buvo gerokai atsilikęs nuo varžovų.

„Prieš bėgimo rungtį buvau tik devintas. Tuo metu tik svajojau apie kažkokią prizinę vietą. O dabar atsitiko, kaip atsitiko – t.y., dar geriau negu planavau“, - kalbėjo sportininkas.

Pasak E. Krungolco, pasaulio taurės Egipte varžybų lygis buvo gana aukštas.

„Visų stipriausiųjų varžybose niekada nebūna, iš tikrųjų trūko kelių pajėgių penkiakovininkų, bet, tiesą pasakius, aš net nežinau, ar tie potencialiai stiprūs priešininkai vis dar sportuoja. Po olimpinių metų kažkiek konkurentų „nutrupėjo“. Dabar penkiakovėje visi stiprūs“, - paaiškino E. Krungolcas.

Pekino olimpinių žaudynių vicečempionui pasaulio taurės etapas buvo pirmosios tokio lygio varžybos pagal naujas taisykles.

„Taip, man tai pirmos rimtos varžybos, o kolegoms antros. Ar patinka? Na, smagu iš tikrųjų dalyvauti, nes tas netikėtumo faktorius dar labiau padidėjo ir žiūrovams daug įdomiau bus stebėti, juolab, kad dar žadama kažkokių permainų penkiakovėje, kad dar labiau įaudrintų aistruolius ir sudomintų žmones penkiakove. Bus geriau ir geriau“, - teigia E. Krungolcas.

Egipte pergalę šventė čekas Ondrejus Polivka, aplenkęs E. Krungolcą 112 taškų.

„Taip, etapo nugalėtojas iš Čekijos man buvo žinomas. Jis ir ankščiau buvo laimėjęs pasaulio taurės etapą ir yra gana stiprus varžovas“,- apie priešininką pasakojo lietuvis.

E. Krungolco planuose dabar kiti pasaulio taurės etapai - Vengrijoje (nuo gegužės 10 d.) ir Italijoje (nuo gegužės 20 d.), pasaulio ir Europos pirmenybės.

„Po dviejų savaičių manęs laukia pasaulio taurės etapas Vengrijoje, paskui, jei reikės, varžybos Romoje, dar vėliau Europos ir pasaulio čempionatai“, - dėstė penkiakovininkas.

Egipte dėl traumos varžybose nedalyvavo kitas Lietuvos olimpietis Andrejus Zadneprovskis.

„Jis planavo važiuoti į Egiptą, bet paskutinę minutę dėl kelio skausmų atsisakė kelionės. Mes nutarėme nerizikuoti Andrejaus sveikata“,- DELFI paaiškino Lietuvos šiuolaikinės penkiakovės federacijos (LŠPF) generalinis sekretorius Večiaslavas Kalininas.

LŠPF atstovas negailėjo gerų žodžių ir kitiems Lietuvos rinktinės nariams.

„Mūsų vyrai šaunuoliai. Džiaugiuosi, kad pagaliau „iššovė“ T. Žemaitis. Nelabai tikėjome jo sėkme ir gerai, kad jis taip paneigė šias prognozes. Justinas Kinderis liko septintas tarp 36-ių dalyvių, o Tomas Makarovas pateko į finalą. Jis gerai fechtavosi, neblogai bėgo ir šaudė, bet mūsiškį pavedė žirgas. Penkiakovėje taip kartais nutinka“, - DELFI sakė V. Kalininas.

Lietuvos penkiakovininkės – jau pasaulio elitas

Etapo nugalėtojos L. Asadauskaitės ir Donatos Rimšaitės (6-oji vieta Egipte) pasirodymą DELFI įvertino drauge su Lietuvos rinktine Egipte buvęs V. Kalininas.

„Puikūs rezultatai. Mūsų merginos – jau penkiakovininkių elitas. Donata praėjusiais metais pateko į pasaulio taurės varžybų finalą, Laura - Europos čempionate buvo antra, moterų rinktinė Senojo žemyno pirmenybėse estafetėje tapo čempione ir laimėjo komandų įskaitoje“, - merginų pasiekimus vardino vienas Lietuvos penkiakovės vadovų.

Už pasaulio taurės etapus LŠPF įskaitinių-reitingo taškų, nuo kurių priklauso sporto šakos finansavimas, negauna, nes Kūno kultūros ir sporto departamentas vertina tik pasirodymus pasaulio ir Europos čempionatuose bei olimpinėse žaidynėse.

„Jei Europos ar pasaulio pirmenybėse užimsime ketvirtąją vietą tuoj susilauksime Lietuvos sporto vadovų priekaištų, - įsitikinęs V. Kalininas. – Kai grįš į Lietuvą rinktinės treneris Jurijus Moskvičiovas, tada nuspręsime, kokia rinktinės sudėtis dalyvaus varžybose Budapešte ir Romoje.“

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją