Sekmadienį Panevėžio "Aukštaitijos" stadione pirmosiose "Intertoto" taurės turnyro rungtynėse vietos "Ekrano" vienuolikė neįstengė nugalėti Slovakijos "FC Artmedia Petržalka" ekipos. Penktasis "Ekrano" bandymas Europos taurių turnyruose įveikti pirmą turnyro barjerą dar nepalaidotas, tačiau lygiosios - 1:1 - Panevėžyje palankesnės Lietuvos ekipos varžovams.

Netektys

Prieš šias rungtynes "Ekrano" treneriai buvo patekę į ekstremalią situaciją. Maža to, kad visą sezoną dėl traumos jau nebegalės rungtyniauti M.Savėnas, "Intertoto" rungtynių išvakarėse rungtyniaudamas su Vilniaus "Žalgiriu" traumą gavo pagrindinis vartininkas A.Skrupskis. Prieš sekmadienio rungtynes darydamas apšilimą traumą gavo ir E.Rukštelė, kuris buvo įtrauktas į komandos pagrindinę sudėtį. Tik paskutinę minutę, jau išbėgant komandoms į aikštę, jį pakeitė G.Aleksa.

Įvartis

Nepaisant to, "ekraniečiai" pirmąsias 20 rungtynių minučių sužaidė labai pakiliai ir net pelnė įvartį. Tai atsitiko 12-ą susitikimo minutę. M.Gardzijauskas pakėlė kampinį, o varžovų gynėjai pražiopsojo į jų baudos aikštelę atsėlinusį "Ekrano" gynėją V.Baltušniką. Pastarasis, gavęs tiksliai perduotą kamuolį, nestabdydamas jo pasiuntė tiesiai į varžovų vartų devintuką. Vartininkas kamuolį išvydo tik vartų tinkle.

Per pirmą kėlinį abi komandos lyg susitarusios daugiausia dėmesio skyrė tik savo vartams apsaugoti, tad aštresnių momentų nė vienai komandai sukurti taip ir nepavyko.

Atsakymas

Antras kėlinys prasidėjo kur kas gyviau. Varžovai bet kuria kaina stengėsi išlyginti rezultatą - net nesibijodami geltonų kortelių. Jau 3-ią antro kėlinio minutę ji buvo parodyta V.Kubalai, po poros minučių - M.Benčikui. Jaunuosius "Ekrano" žaidėjus tai aiškiai sutrikdė, 53-ią minutę po A.Šolčio smūgio tik M.Stonio meistriškas šuolis išgelbėjo "Ekraną" nuo įvarčio.

Visgi dar po keturių minučių tolimas perdavimas iš atakos gilumos į "Ekrano" baudos aikštelę pasėjo paniką, M.Stankevičius su vartininku M.Stoniu "nepasidalijo" kamuolio ir pirmojo nervai neišlaikė: M.Stankevičius stumtelėjo varžovų puolėjui į nugarą, nors kamuolys jau ir taip lėkė... į užribį. Aikštės teisėjas nedvejodamas parodė į 11 m žymą, o svečių kapitonas V.Kinderis jį realizavo. M.Stonys atspėjo smūgio kryptį ir net lietė kamuolį, tačiau atsimušęs į jo ranką jis vis tiek pasiekė tikslą. Po šio įvarčio abi komandos žaidė atvirą futbolą. Abi komandos ne kartą buvo arti tikslo - įvarčio, tačiau šį kartą geriau žaidė gynėjai ir vartininkai.

Komentarai

Po rungtynių spaudos konferencijoje "FC Artmedia Petržalka" vyr. treneris Dušanas Galis sakė: "Mes norėjome pasiekti vieną įvartį, kuris namie bus "auksinis". Mums dar labai trūksta tarptautinio patyrimo. Pagal dešimtbalę sistemą savo komandai už žaidimą parašyčiau šešetą". Į LŽ klausimą, ar nebaugina tai, jog abi komandos čempionatuose daugiausia taškų pelno per išvykas, svečių treneris atsakė: "Mane baugina tik galutinis rezultatas".

D.Galis skundėsi išties prastos kokybės "Aukštaitijos" stadiono veja. Jam pritarė ir "Ekrano" vyr. treneris V.Liubšys, po mačo pasakęs: "Dėl žaidėjų traumų rengdamiesi šioms rungtynėms turėjome daug ką komandoje perstumdyti. Toks žaidėjų amplua keitimas komandai nieko gero neduoda. Bet juk tai ne iš gero gyvenimo. Tikiuosi, kad po savaitės per atsakomąsias rungtynes sužaisime geriau. Savo pergalės dar nepalaidojome".