Kaip informavo olimpinės rinktinės treneris Vladimiras Bajevas, pirmame raunde, kurį E. Kavaliauskas pralaimėjo 2:8, kaunietis susižeidė ranką ir atsisakė tęsti kovą.

Šios svorio kategorijos finale S. Sapijevas šeštadienį kovos praėjusių metų Europos pirmenybių prizininku su ukrainiečiu Tarasu Šelestiuku, kuris kitoje pusfinalio kovoje 15:12 (4:2, 6:4, 5:6) įveikė indą Krishaną Vikasą.

„Negalėjau anksčiau sakyti, bet į ringą Egidijus iškopė apsinuodijęs. Be to, jam atsinaujino senos traumos. O jei nebūtume išlipę į ringą, daug kas nesuprastų mūsų. Jis pabandė, bet nepavyko. Neturiu E. Kavaliauskui jokių priekaištų. Juk ne juokai: penkios kovos per savaitę, - gyrė boksininką V. Bajevas. - Svarbiausia, kad minimalią užduotį (iškovoti kelialapį į Londono olimpiadą) įvykdėm, o dar ir medalį parvežėme“.

V. Bajevas patikino, kad ateinančių metų balandžio pabaigoje Turkijoje vyksiančiame atrankos turnyre Lietuvos boksininkai pajėgūs iškovoti ir antrą kelialapį į 2012 metų Londono olimpines žaidynes.

Treneriui antrino ir LBF prezidentas Rimantas Rutkauskas.

„Šaunuoliai vyrai, iškovojo kelialapį į olimpiadą ir po ketverių metų vėl parsiveža pasaulio čempionato medalį. Juk už E. Kavaliausko nugaros šioje svorio kategorijoje liko net 60 boksininkų. Jis turnyrą pradėjo turėdamas vos 36-ą reitingą ir pakeliui iki medalio nugalėjo ketvirtą ir penktą šios kategorijos pasaulio boksininkus.

Džiaugiuosi dėl vyrų. Nė vienas nepralaimėjo be kovos. Tikiu, kad Turkijoje iškovosime jei ne du, tai dar vieną kelialapį į Londoną tikrai", - džiaugėsi Lietuvos boksininkų pasirodymu Azerbaidžane R. Rutkauskas.

Planetos pirmenybėse taip pat kovojo Evaldas Petrauskas (60 kg), Ričardas Kuncaitis (64 kg), Vladimiras Milevskis (75 kg), Daugirdas Šemiotas (81 kg), Eugenijus Tutkus (91 kg) ir Vitalijus Subačius (virš 91 kg).

Tai jau penktasis Lietuvos boksininkų medalis pasaulio čempionatuose po nepriklausomybės atkūrimo - 1993 metais Suomijoje Vitalijus Karpačiauskas iškovojo sidabrą, 1995-aisiais (Vokietijoje) V. Karpačiauskas ir Vidas Bičiulaitis džiaugėsi bronzos medaliais, o 2007-aisiais (JAV) bronzą iškovojo D. Šemiotas.

Pasaulio čempionate kovas pradėjo 570 atletų iš 113-os valstybių.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją