Kažkaip keista, kad jau pirmame rate ant kilimo žengė du praeitų metų pasaulio čempionato bronzos medalių laimėtojai – Edgaras Venckaitis (66 kg) ir Tamasas Lorinczas iš Vengrijos. Favoritu buvo laikomas Vengrijos atletas. Dukart Europos čempionas Londono olimpinėse žaidynėse pakilo iki padebesių – tuomet jis tik finale nusileido Korėjos atletui, o pernai solidariai su E. Venckaičiu užšoko ant bronzinio pjedestalo laiptelio.

Las Vegaso susitikimo braižą vaizdingai atpasakojo Visagino treneris Vitalijus Nagovicinas. „Nepamačiau jo (E. Venckaičio – aut. pastaba) akyse ugnies. Net ir praleidęs parteryje „lemputę“ jis nesuaktyvino veiksmų. Aiškiai jautėsi, kad Edgarui pritrūko kvapo. Vienas mažas teigiamas niuansas, kad jis antrą kartą sugebėjo apsiginti nuo vengro atakos parteryje. Tačiau vėliau sekė tuščios minutės. Gal jis suprato, kad šio barjero neperžengs ir taupė jėgas paguodos turnyrui“, – svarstė treneris V. Nagovicinas.

E. Venckaitis kvalifikacinę imtį pralaimėjo vengrui rezultatu 0:3 ir tapo T. Lorinczo fanu – jei vengras prasibrautų iki finalo, tai atvertų tauragiškiui kelią į paguodos turnyrą.

V. Laurinaitis įveikė du varžovus
Viliaus Laurinaičio pirmas varžovas kvalifikacinėje imtyje – kovotojas armėniška pavarde Robertas Avanesianas

Joniškietis dvikovą pradėjo atsargiai. Per daug atsargiai. Teisėjams vangi Viliaus kova nepatiko, jis gavo pastabą ir įspėjimą, po kurio teko gintis parteryje. Izraelio atleto pastangos atakuoti parteryje buvo bergždžios, o po kelių akimirkoje stovėsenoje jau dominavo Vilius. Netrukus jis atliko ridenimą, o pirmas kėlinukas baigėsi rezultatu 2:0.

Antroje dvikovos dalyje R. Avanesianas pradėjo karščiuotis, blaškytis ir besimuistydamas peržengė padorumo ribas. Vilius ramiai atlaikė varžovo nesąmonių škvalą, uždirbo dar du taškus mainais į taktinį vieną tašką paskutinę imties minutę ir rezultatu 4:1 šventė savo pirmą pergalę Las Vegase.

Pasak trenerio Olego Antoščenkovo, estas Ardi Arusaaras itin nepatogus varžovas. Kresnas, žemas panašėja į turkų atletus. A. Arusaaras į priekį eidamas nesibodi varžovą smūgiuoti krūtine ir pečiais. Ir ant imtynių kilimo A. Arusaaro varžovai neapsikęsdavo ir patys išeidavo už kilimo. Tačiau šįsyk viskas buvo kitaip. Vilius estą pergudravo ir privertė suklysti! Po sėkmingai atlikto Viliaus ridenimo A. Arusaaras mėgino kontratakuoti, atsistojo ir po akimirkos atsidūrė už kilimo ribų. Kėlinukas laimėtas 3:0.

Antroje dvikovos dalyje teisėjai ne vieną kartą stabdė dvikovą. Esto nervai nelaikė, jis desperatiškai ėjo į priekį, o Vilius taupė jėgas ir sumaniai gynėsi. Viliui pavyko atgauti kvapą, jis atrodė šviežesnis, o visumoje taktinis sumanymas pasiteisino. Parteryje Vilius atlaikė esto ataką ir išėjęs į viršų uždirbo dar vieną tašką. Dūstantis A. Arusaaras gudrauja, prašo medicininės pertraukos. Po trumpos pauzės jis mėgina prigauti Vilių, tačiau estas pamiršo, kad joniškietis jau toli gražu ne berniukas pramuštgalvis, o 2012 metų pasaulio jaunimo čempionas. V. Laurinaitis triumfuoja ir keliauja į kitą etapą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)