Turkijos mieste Samsune vykstančiame Europos zonos atrankos turnyre į ketvirtfinalį tarp aštuonių geriausių pateko ir Europos čempionas Eimantas Stanionis.

Svorio kategorijoje iki 69 kg pirmuoju skirstytas ir nuo aštuntfinalio kovas pradėjęs E. Stanionis vieningu teisėjų sprendimu 3:0 nugalėjo Albaną Beqiri iš Albanijos.

„Buvo labai atkakli kova. Pirmas raundas buvo gan sudėtingas, per jį daugiau dėmesio skyriau varžovo silpnų vietų paieškai ir jo silpnomis vietomis pasinaudojau. Daugiau mano smūgių buvo tikslesni ir stipresni, gerai sekėsi ir gynyba. Albanas tikrai nustebino, nors anksčiau jo nežinojau, manau, jis pasieks skambių pergalių, nes ir pirmoje kovoje įveikė pajėgų Europos jaunimo čempioną iš Švedijos“, - po pergalės sakė E. Stanionis.

Trečiadienį vyksiančiame ketvirtfinalyje E. Stanionio varžovas bus portugalas Paulo Felipe Bernardesas, kuris aštuntfinalyje nugalėjo daną Mikkelį Nielseną.

Trečiadienį ketvirtfinalyje kovos ir Londono olimpinių žaidynių prizininkas Evaldas Petrauskas (svorio kategorija iki 64 kg). Vieną pergalę jau iškovojęs 24-erių metų E. Petrauskas susitiks su vengru Marku Kontreczu.

Olimpiniame atrankos turnyre nepasisekė Tadui Tamašauskui. Svorio kategorijos iki 91 kg aštuntfinalyje lietuvis 0:3 pralaimėjo turnyro favoritui – Europos žaidynių čempionui ir pasaulio čempionato prizininkui Abdulkadirui Abdulajevui iš Azerbaidžano.

„Pirmą raundą varžovas buvo pranašesnis, vėliau išlyginau dvikovos eigą ir pabaigoje netgi perėmiau iniciatyvą, nes varžovas greičiau pavargo, bet to pergalei neužteko. Buvau nusiteikęs labai kovingai ir norėjau iškovoti olimpinį kelialapį bet kokia kaina. Tačiau to nepakako. Apmaudu, kad svarbiausiose varžybose nepalankiai susiklostė burtai, bet toks yra sportas“, - sakė pirmoje kovoje užtikrintą pergalę iškovojęs T. Tamašauskas.

Po pirmos kovos iš turnyro pasitraukė trys Lietuvos boksininkai – Edgaras Skurdelis (svorio kategorija iki 60 kg), Tomas Pivorunas (iki 75 kg) ir Mantas Valavičius (virš 91 kg).

Balandžio 9-17 dienomis vyksiančiame Europos zonos olimpiniame atrankos turnyre kovas pradėjo 217 boksininkų ir 57 boksininkės iš 38 Senojo žemyno šalių. Vyrams atiteks 30, o moterims – šeši olimpiniai kelialapiai į Rio de Žaneiro olimpines žaidynes.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)