Kataro sostinėje Dohoje vykstančio pasaulio čempionato aštuntfinalyje 21-erių metų lietuvis 3:0 (30:27, 30:27, 30:27) nugalėjo trečiąjį pagal reitingą pirmenybėse 29-erių metų Venesuelos boksininką Gabrielį Maestre’ą Perezą. Praėjusiame 2013 metų pasaulio čempionate venesuelietis iškovojo bronzos medalį.

„Varžovas – labai patyręs ir pasiekęs nemažai pergalių, bet man ringe nėra autoritetų, prieš kiekvieną kovą nusiteikiu taip, lyg man ji būtų paskutinė ir ringe atiduodu visas jėgas. Todėl į varžovų titulus nesidairau“, – po laimėto aštuntfinalio sakė E. Stanionis. – „Prieš kovą su treneriais tarėmės, kad reikia varžovą aplenkti prieš pradedant jam atakuoti, tai pavyko įgyvendinti. Buvau greitesnis už venesuelietį. Be to pavyko gerai apsiginti, beveik visi jo smūgiai buvo į pirštines“.

„Eimantas ringe puikiai įgyvendino numatytą planą. Svarbiausia, kad jis tinkamai nusiteikia psichologiškai, nes tokiame lygyje ne kiekvienas toks jaunas boksininkas gali gerai boksuotis. Eimantas gyvena boksu – jis stebi daug kovų, analizuoja kiekvieną varžovo judesį, jis net į ringą lipa su šypsena. Boksas – visas jo gyvenimas, todėl ir pasiekia gerų rezultatų“, – teigė E. Stanionio treneris Vidas Bružas.

Pasaulio čempionato ketvirtfinalyje Lietuvos boksininkas šeštadienį 20:00 val. susitiks su kinu Wei Liu, kuris aštuntfinalyje 3:0 (29:28, 29:28, 29:28) įveikė mongolą Tuvšinbatą Byambą.

27 metų kinas Wei Liu tarptautinės bokso asociacijos reitinge užima 47 vietą, šešeriais metais už varžovą jaunesnis E. Stanionis reitinge yra 13-as. Šių metų Azijos čempionate Wei Liu užėmė 5 vietą, ketvirtfinalyje jis pralaimėjo pasaulio reitingo lyderiui kazachui Danijarui Jeleusinovui. Kinas šiais metais kovojo ir AIBA profesionalioje WSB lygoje „World Series of Boxing“.

„Analizavom kino kovas. Rengiam planą kovai, bet boksas yra neprognozuojamas ir tą planą ringe gali tekti greitai keisti. Eimanto stiprios pusės – greitis, įvairumas, platesnis veiksmų arsenalas. Tą stengsimės išnaudoti. Bus labai sunku, nes pasaulio čempionate silpnų varžovų nėra, o čia jau ketvirtfinalis, į kurį pateko tik aštuoni geriausi iš geriausių“, – sakė V. Bružas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)