Tai paaiškėjo po trečiadienį pasibaigusios svorio kategorijos iki 64 kg (24 boksininkai) ketvirtfinalio dvikovos, kurios favoritu laikomas Londono olimpinių žaidynių prizininkas iš Lietuvos vienbalsiu teisėjų sprendimu 3:0 nugalėjo armėną Hovhannesą Bačkovą.

Dėl kelialapio į finalą E. Petrauskas kovos su britu Patu McCormacku, kuris ketvirtfinalyje 3:0 nugalėjo ispaną Johaną Eduardo Ojedą.

„Buvo labai sunki kova, atidaviau visas jėgas ir ringe dariau viską ką moku geriausio. Manau, kad įvykdžiau visus trenerio reikalavimus, buvo parengtas aiškus kovos planas ir jis pasiteisino. Varžovas buvo labai stiprus – greitai judėjo ringe ir atidavė visas jėgas, kovojo iki paskutinio. Buvo tikrai gera kova ir manau, kad patiko žiūrovams. Nors jau užsitikrinau medalį, įtampa neatslūgo – čempionatas dar nesibaigė, dar padaryta tik pusė darbo“, – po kovos sakė E. Petrauskas.

„Noriu aukso medalio ir dėl jo atiduosiu visas jėgas. Man tai pirmas medalis suaugusiųjų pasaulio ar Europos čempionatuose. Jausmas – žodžiais sunkiai apsakomas, bet neturiu kada džiaugtis, džiaugsiuosi tada, kai medalis bus ant kaklo, o dabar ruošiuosi artimiausiai kovai. Su anglu P. McCormacku dar nesu kovojęs. Mačiau jo ketvirtfinalio kovą. Jis – aukštas boksininkas, todėl reiks eiti į artimą kovą ir vengti tolimesnės kovos“, – sakė penktadienį pusfinalyje kovosiantis E. Petrauskas.

Eimantas Stanionis taip pat užsitikrino šio čempionato medalį ir kelialapį į pasaulio čempionatą. Po kelių dienų 21-ą gimtadienį švęsiantis kaunietis E. Stanionis tapo antru Lietuvos boksininku, užsitikrinusiu Europos čempionato mažiausiai bronzos medalį bei iškovojusiu kelialapį į pasaulio čempionatą.

Svorio kategorijos iki 69 kg antru skirstytas E. Stanionis ketvirtfinalyje vieningu teisėjų sprendimu 3:0 (30:27, 29:28, 29:28) nugalėjo varžybų šeimininką bulgarą Simeoną Chamovą.

„Pasiekiau revanšą. Bulgarui esu pralaimėjęs dukart, bet svarbiausioje tarpusavio kovoje – Europos čempionato ketvirtfinalyje - pergalę iškovojau aš ir tuo esu labai patenkintas. Kovos išvakarėse išgyvenau dėl teisėjavimo, nes bulgaras kovoja namuose, o šeimininkai neretai sulaukia ir teisėjų palaikymo. Tai tik paskatino labiau susikaupti kovai, ringe atidaviau visas jėgas ir manau, kad teisėjams neliko abejonių, kas yra stipresnis“, – pergale prieš ringo šeimininką džiaugėsi E. Stanionis.

Penktadienį pusfinalyje E. Stanionis kovos su Senegale gimusiu, tačiau Ispanijai atstovaujančiu Youba Sissokho Ndiaye, kuris ketvirtfinalyje 3:0 (30:26, 30:27, 30:27) įveikė čeką Zdeneką Chladeką. Šių metų Europos žaidynėse Baku Y. S. Ndiaye užėmė 10 vietą, prieš dvejus metus vykusiame Europos čempionate būsimas lietuvio varžovas buvo 7-as.

„Jau turiu medalį ir kelialapį į pasaulio čempionatą savo rankose ir įtampa šiek tiek atslūgo, nes taip ir tikėjausi, kad ketvirtfinalio kova bus sunkiausia, ypač psichologiškai. Dar prieš čempionatą sakiau, kad man reikia medalio ir dėl jo kovosiu iš visų jėgų. Džiaugiuosi, kad viskas klostosi puikiai – pirmoje kovoje atsirevanšavau buvusiam Europos čempionui vengrui Balaszui Bacskai, antroje pasiekiau revanšą prieš bulgarą. Sekasi gerai, todėl neketinu sustoti ir noriu pakeisti medalio spalvą. Su pusfinalio varžovu iš Ispanijos anksčiau nesu kovojęs. Mačiau jį ringe, jis daug aukštesnis už mane, todėl laukia sunki kova. Suaugusiųjų bokse dar nesu iškovojęs medalių, todėl sieksiu, kad tas medalis būtų kuo tauresnio metalo“, – tvirtino E. Stanionis.

Kiti keturi Lietuvos boksininkai - Tadas Tamašauskas (iki 91 kg), Tomas Pivorunas (iki 75 kg), Mantas Valavičius (virš 91 kg) ir Edgaras Skurdelis (iki 60 kg) - kovas pirmenybėse jau baigė.

Kelialapius į pasaulio čempionatą iškovos 1-6 vietas Europos čempionate užėmę boksininkai.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)