„Rungtyniaudamos plente, visada už savo nugaros jautėme Lietuvą, visa širdimi stengėmės garsinti savo gimtą kraštą“, - kalbėjo D. Žiliūtė.

Neseniai mūsų plento legenda, 1998 metų pasaulio čempionė, Sidnėjaus olimpinių žaidynių bronzos medalio laimėtoja D. Žiliūtė, dirbanti Italijos „Pasta Zara-Cogeas-Manhattan“ klube sporto direktore, šį italų klubą įregistravo Lietuvoje. Jame – ir trys Lietuvos dviratininkės: 26-erių metų Inga Čilvinaitė, 23-ejų metų Edita Janeliūnaitė ir 21-erių metų Agnė Šilinytė, o nuo kovo mėnesio italų klube treniruosis ir Silvija Latožaitė.

„Mūsų tai nenustebino, pagal Tarptautinės dviračių sporto sąjungos (UCI) nuostatus, komandos paprastai įregistruojamos ten, kurioje yra daugiausiai vienos šalies dviratininkių. O „Pasta Zara-Cogeas-Manhattan“ klube treniruojasi trys mūsų dviratininkės“, - sakė Lietuvos dviračių sporto federacijos administracijos direktorius Antanas Taučius.

Tai, kad Lietuvoje atsirado italų dviračių sporto klubas, labai džiaugiasi Lietuvos moterų dviračių rinktinė ir jos treneris panevėžietis Valerijus Konovalovas.

„Tai tikrai puiku. Esame garantuoti, kad per pasaulio ir Europos čempionatus turėsime „neišgręžtas“ sportininkes. Prieš svarbiausias metų varžybas paprastai vyksta daug įvairiausių varžybų, kur dalyvauja mūsų sportininkai ir jie pervargsta, praranda gerą sportinę formą. Į nemalonią padėtį 2000-ais pateko Raimondas Rumšas, kuris penktas baigė daugiadienes lenktynes „Vuelta a Espana“, o per Sidnėjaus olimpinių žaidynių grupines lenktynes neatsistatė ir užėmė 44-ą vietą“, - sakė V. Konovalovas.

Tai, kad D. Žiliūtė klubą įregistravo Lietuvoje, geranoriškai padėjo ir Lietuvos dviračių sporto federacijai. „Pasta Zara“ klubas Italijoje turi namą, mūsų dviratininkės tenai nemokamai gyvena.

„Per Europos dviračių treko čempionatą į Panevėžį buvo atvažiavęs jų klubo prezidentas Maurizio Fabrettas ir su juo aptarėme daug svarbių reikalų. Jis patarpininkavo, kad jau nuo sausio 15 d. devynios mūsų dviratininkės nemokamai 52 dienas praleis treniruočių stovykloje Salvadore. Tenai vyks ir UCI organizuojamos daugiadienės dviračių varžybos. Treniruočių stovykla baigsis kovo 9 dieną. Anksčiau sakiau, kad kiek galėsiu, tiek padėsiu Lietuvos dviratininkėms. Nuolat palaikau ryšius su D. Žiliūte, deriname įvairius klausimus“, - teigė V. Konovalovas.