Buvusi pasaulio ir Europos čempionė S. Krupeckaitė ketvirtfinalyje įveikė rusę Olgą Gončarovą, pusfinalyje 2:0 nugalėjo kitą rusę Dariją Šmeliovą, o finale 2:0 pranoko dar vieną Rusijos dviratininkę Anastasiją Voinovą, kuri yra pasaulio ir Europos komandų sprinto bei 500 m pavienio starto lenktynių čempionė.

Miglė Marozaitė ketvirtfinalyje pralaimėjo vėliau bronzos medalį pelniusiai D. Šmeliovai. Kovoje dėl 5-8 vietų M. Marozaitė buvo antra ir galutinėje įskaitoje užėmė šeštą vietą.

Atrankos varžybose geriausiai pasirodė A. Voinova. Ji 200 m iš eigos įveikė per 11,040 sek. S. Krupeckaitė buvo antra (11,170 sek.), o M. Marozaitė - šešta (11,674 sek.).

Vyrų sprinto rungtyje, kurioje dalyvavo 31 dviratininkas, Vasilijus Lendelis užėmė 9-ą, o Svajūnas Jonauskas - 13-ą vietas. Nugalėjo ukrainietis Andrijus Vynokurovas.

V. Lendelis aštuntfinalyje pralaimėjo rusui Kirilui Samusenkai, o pirmame paguodos važiavime finišavo antras ir nepateko į ketvirtfinalį.

Atrankos varžybose V. Lendelis buvo šeštas (10,232 sek.), o S. Jonauskas liko 13-as (10,500 sek.) ir negavo teisės dalyvauti aštuntfinalyje.

Moterų skrečo (40 ratų; 10 km) rungtyje Olivija Baleišytė tarp 17-os dalyvių buvo aštunta, o Kristina Jakubovskaja nefinišavo. Nugalėjo baltarusė Ina Savenka.

Tik antrą kartą moterų daugiakovės varžybose (omniumo) dalyvaujanti O. Baleišytė po trijų rungčių užima penktą vietą (94 tšk.), o K. Jakubovskaja yra paskutinė, 13-a (54 tšk.). Pirmauja baltarusė Tatjana Šarakova (112 tšk.).

17-metė O. Baleišytė skrečo rungtyje (40 ratų; 10 km) buvo septinta, 3 km asmeninėse persekiojimo lenktynėse - penkta, o atkrintamose lenktynėse - ketvirta.

Penktadienį daugiakovės varžybų dalyvės dalyvaus 500 m pavienio starto lenktynėse, rato iš eigos rungtyje ir grupinėse lenktynėse.

Praėjusį sekmadienį S. Krupeckaitė Oberhauzene (Vokietija) vykusio tarptautinių varžybų „4-Bahnen-Tournee“ trečiojo etapo keirino rungtyje užėmė antrą vietą. Panevėžietė finale nusileido tik Europos čempionei olandei Elis Ligtlee. Trečia finišavo 2013 metų pasaulio čempionė bei 2014 ir šių metų pasaulio pirmenybių bronzos medalio laimėtoja britė Rebecca James.

Praėjusią savaitę Lvove (Ukraina) vykusių tarptautinių varžybų „Grand Prix of Galyčyna“ daugiakovės varžybose puikiai pasirodė O. Baleišytė. Ji taip pat užėmė antrą vietą (190 tšk.). Nugalėjo lenkė Darija Pikulik (201 tšk.). Trečią vietą užėmė kita lenkė Edyta Jasinska (182 tšk.).

Birželio 1-2 dienomis Panevėžyje, „Cido“ arenoje, vyks Lietuvos dviračių treko čempionatas, o birželio 4-5 dienomis - tarptautinės dviračių treko varžybos „Panevėžys 2016“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)