„RusVelo“ komandos lyderiai rusei Olgai Zabelinskajai nepavyko išsaugoti lyderės marškinėlių. Nuo pirmo etapo pirmavusi rusė šeštadienį amerikietei Marai Abbottai pralaimėjo 3 minutes ir 38 sekundes bei bendroje įskaitoje smuktelėjo į trečią vietą.

Daugiau nei dvi savaites kitapus Atlanto lenktyniavusiai I. Čilvinaitei pavyko su komanda laimėti daugiadienes lenktynes „Vuelta Internacional Femenina a Costa Rica“, klasikines lenktynes „Grand Prix GSB“ bei prologą ir paskutinį etapą daugiadienėse lenktynėse „Vuelta a El Salvador“.

Ramūnas Navardauskas su „Garmin-Sharp“ komanda sėkmingai baigė daugiadienes lenktynes Paryžius-Nica. „World Tour“ klasės lenktynėse lietuvio komandos draugas olandas Tomas-Jelte Slagteris laimėjo net du etapus. Jis greičiausias buvo 201,5 km ketvirtame ir 195,5 km septintame etapuose.

72-ą kartą surengtas lenktynes laimėjo kolumbietis Carlosas Betancuras iš „AG2R La Mondiale“ komandos. Antras liko pasaulio čempionas portugalas Rui Costa iš „Lampre-Merida“ ekipos.

Italijoje daugiadienėse lenktynėse „Tirreno-Adriatico“ antrą etapą iš eilės laimėjo ispanas Alberto Contadoras, kuri apsivilko ir lyderio marškinėlius. Ignato Konovalovo atstovaujamai komandai šiose daugiadienėse lenktynėse ir toliau sekasi prastai. „MTN-Qhubeka“ komandos dviratininkai vėl liko toli nuo lyderių, o I. Konovalovas finišavo 144-as.

Egidijaus Juodvalkio „Team3M“ komandos draugas belgas Tomas Devriendtas klasikinėse lenktynėse „Omloop van het Waasland” iškovojo trečią vietą, o E. Juodvalkis finišavo su pagrindine grupe ir buvo 20-as.

Sekmadienį 56-ose klasikinėse lenktynėse Paryžius-Trua startavo trys lietuviai. Geriausiai sekėsi Evaldui Šiškevičiui, jo komandos draugas prancūzas Flavienas Dassonville’is finišavo ketvirtas, o E. Šiškevičius nuo lyderio atsiliko 7 minutes 30 sekundžių ir liko 83-ias.

Edgaras Kovaliovas ir Gedimas Kaupas lenktynių nebaigė. E. Kovaliovo komandos „Rietumu–Delfin“ gretose geriausiai sekėsi latviui Emiliui Liepiniui - 32-a vieta, o G. Kaupo komandoje („Team Differdange – Losch“) belgui Johnui Coenenui, kuris finišavo 14-as.

„Forno D’Asolo-Astute“ komandai atstovaujanti Daiva Tušlaitė pasaulio moterų plento taurės varžybose liko 42-oje vietoje. Ji nuo nugalėtojos britės Lizzie Armitstead atsiliko 5 minutes ir 50 sekundžių. Edita Janeliūnaitė ir Silvija Latožaitė lenktynių nebaigė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją