Jį lydėjo ir pernai Lietuvoje vykusio Europos dviračių treko čempionato vykdančiojo direktoriaus pareigas ėjęs Eugenijus Ivanauskas.

„Džiaugiuosi, kad pavyko laimėti. Man labai pasisekė“, - žiniasklaidos atstovams Rygos oro uoste sakė S. Jonauskas. – Tokio aukšto lygio varžybose dalyvavau pirmą kartą. Žinoma, iš pradžių labai jaudinausi, bet po to pavyko nusiraminti. Pergalę lėmė sunkus darbas. Kartu su treneriu labai stengėmės ir kažko tikėjomės. Džiaugiuosi, kad sunkus darbas atsipirko“.

„Svajūnas sparčiai progresuoja, bet buvo abejonių, ar užteks jam patirties“, - sakė – D. Leopoldas. - Svajūno pasiekimas - neįtikėtinas. Įdėjome daug sunkaus darbo, bet mums padėjo ir kažkas iš viršaus“.

Iš Skuodo rajono kilęs S. Jonauskas pirmenybėse Škotijoje dar dalyvavo keirino rungtyje. Joje lietuvis tarp 31-o dalyvio buvo devintas.

S. Jonauskas dviračių treniruotes pradėjo lankyti 2010 metais. Jo pirmas treneris - Alfonsas Lenkis. 2010-ų rugsėjį Svajūnas iš Skuodo rajono persikėlė į Panevėžį. D. Leopoldas talentingąjį dviratininką treniruoja tik šiek tiek daugiau nei metus.

S. Jonauskas, kuris liepos mėnesį Portugalijoje tapo Europos jaunių vicečempionu, rugsėjo mėnesį dalyvaus tarptautinėse varžybose Maskvoje (Rusija), o spalio mėnesį jo laukia startas Europos suaugusiųjų čempionate Apeldorne (Olandija).

Dviratininkas iš Lietuvos pasaulio jaunių dviračių treko čempionu tapo po aštuonerių metų pertraukos. 2005 metais Austrijoje surengto pasaulio jaunių čempionato auksą 25 km grupinėse lenktynėse iškovojo uteniškis Egidijus Juršys.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)