Net trejus metus „World Tour“ australų „Orica Green-EDGE“ komandai atstovavęs A. Kruopis bus vienas pagrindinių dviratininkų komandoje, o 2014 m. Lietuvos čempionu tapęs P. Šiškevičius airių komandoje gali atsiskleisti taip kaip 2012 m. sezone tai padarė Gediminas Bagdonas.

G. Bagdonas – ne vienintelis lietuvis, iki šiol vilkėjęs airių kontinentinės komandos marškinėlius. 2011 m. sezone šiai komandai atstovavo ir Darijus Džervus. Tiesa G. Bagdono sezonas čia buvo daug sėkmingesnis, 2012 m. sezone iš 13-os komandos pergalių net 9-ias pelnė G.Bagdonas. Ir jau kitą sezoną lietuvis persikėlė į „World Tour“ komandą „AG2R La Mondiale“.

Airiai patenkinti, kad jų komandą sustiprino aukšto lygio dviratininkas, kuris turi ir didelės patirties svarbiose varžybose. O pats A. Kruopis nesureikšmina, kad perėjimas į kontinentinę komandą yra žingsnis atgal. „Aš jau norėjau sugrįžti į mažesnę komandą, kur galėčiau siekti naujų rezultatų“, – sakė jis.

A. Kruopis taip pat džiaugėsi gera komandos programa, draugais esančiai šalia, kurie jam padės greičiau adaptuotis.

Daugeliui gal tai praradimas, kad A. Kruopis iškrito iš pasaulio elito, bet nauja komanda, lyderio vaidmuo, užgautos ambicijos gali duoti ir daug geresnį rezultatą, nei statisto vaidmuo „World Tour“ komandose. Žinoma, lietuvio sutartis nė iš tolo neprilygsta tai, kokią jis turėjo su australų komanda, bet sportininkui reikia laimėti, jam reikia turėti galimybę parodyti, ką jis gali.

Ir tokią galimybę šiais metais A. Kruopis tikrai turės. Komandos kalendoriuje daug svarbių klasikinių varžybų Belgijoje, Olandijoje, Prancūzijoje, Didžiojoje Britanijoje, o svarbiausiose iš jų airiai viską statys būtent ant lietuvio A. Kruopio.

Pats lietuvis taip pat pripažįsta, kad bus svarbus komandos veiksnys ir parodys, kaip yra dirbama tokio rango varžybose: „Norėčiau būti jaunesnių komandos draugų kapitonu, aš žinau, kaip dirbama svarbiose varžybose, todėl galiu to juos išmokyti.“

„Asmeniškai man tai lyg sugrįžimo metai, taigi gerų rezultatų siekimas ir tarsi mano renesansas būtų puikus pasiekimas“, – pridūrė A. Kruopis.